Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές αγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία στην Κίνα

Ευρωπαϊκές αγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία στην Κίνα

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι συναλλασσόμενοι προσπαθούν να μαντέψουν την πορεία των επιτοκίων αξιολογώντας ταυτόχρονα και τα νέα στοιχεία από την Κίνα.

Ο δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,5%, με τον κλάδο μίντια και καταναλωτικών αγαθών να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ αντίθετα μεταλεία, αυτοκίνητα και ενέργεια είναι οι κλάδοι που κινούνται στο «κόκκινο». 

Μεταξύ των μεμονωμένων μετοχών, η ING ενισχύθηκε περισσότερο από 3% αφού ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επαναγορά μετοχών αξίας 1,5 δισ.ευρώ από τη στιγμή που τα υψηλότερα επιτόκια συνέβαλαν στην αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Bayer υποχώρησε περισσότερο από 5%, από τη στιγμή που αναλυτές βλέπουν τα κέρδη της στο χαμηλότερο όριο των προβλέψεων.  

China Has Been a Tailwind to European Equities | European stocks have been linked to China's economic surprises
 
 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν υποχωρήσει μετά το ράλι του Απριλίου εν μέσω ανησυχιών για ύφεση στις ΗΠΑ καθώς τα επιτόκια έχουν φθάσει αυτή τη στιγμή σε επίπεδα υψηλότερα του αναμενομένου. Και παρότι τα κέρδη είναι ισχυρά, οι αγορές κατέγραψαν ράλι πριν ακόμη αρχίσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, αφήνοντας περιορισμένα περιθώρια ανόδου. 

Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα επιβραδύνθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια δύο ετών, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, καταδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη παραμένει ασταθής. 

Επίσης, οι συναλλασσόμενοι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στη σημερινή συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία θα προχωρήσει στη 12η στη σειρά επιτοκιακή αύξηση. 

Από τους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,44%, ο DAX στην Φρανκφούρτη 0,33%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι άνοδο 0,75%. Ωστόσο, από την ευρωπεριφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσιάζει οριακή άνοδο. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News