Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 19:49
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με ώθηση από τράπεζες και υγεία

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με ώθηση από τράπεζες και υγεία

Mε άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον κλάδο υγείας και μετοχών να έχει το προβάδισμα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ για να σχηματίσουν μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,4% παρότι τα κέρδη της Wall Street εξανεμίστηκαν στον απόηχο των αποθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων. 

«Θεωρούμε ότι τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή δεν θα είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Οι αξιωματούχοι της Fed εμφανιστούν επιφυλακτικοί στο να αναγνωρίσουν πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού. Ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετούς ακόμη μήνες σταθερής βελτίωσης για να αρχίσουν να μετριάζουν την αυστηρή στάση τους για τον πληθωρισμό», αναφέρουν οικονομολόγοι της BNP Paribas. 

O κλάδος τραπεζών και υγείας ενισχύθηκε κατά 0,8% έκαστος, καθοδηγώντας τα κέρδη στην Ευρώπη, ενώ οι μετοχές του real estate υποχώρησαν 0,7%. 

Η μετοχή της σουηδικής SBB βούλιαξε περίπου 20% από τη στιγμή που η S&P Global υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγησή της σε junk για την εταιρεία εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση ρευστότητας της εταιρείας.  

Εξαίρεση παρουσίασε ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη, που υποχώρησε 0,1%, παρουσιάζοντας χειρότερη επίδοση σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, από τη στιγμή που τα τελευταία στοιχεία έδειξα ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε περισσότερο του αναμενομένου το Μάρτιο, εν μέσω εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Το Λονδίνο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου το Σάββατο. O CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,11%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,28%. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News