Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 09:30
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οι τραπεζικές μετοχές πλησιάζουν σε ένα κρίσιμο ορόσημο του κραχ του 2008

Wall Street: Οι τραπεζικές μετοχές πλησιάζουν σε ένα κρίσιμο ορόσημο του κραχ του 2008

Το selloff των αμερικανικών τραπεζικών μετοχών απειλεί να ρίξει τον κλάδο κάτω από κρίσιμα επίπεδα, που θεωρείται ότι θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις για τα χρηματιστήρια γενικότερα.

Με την κατάρρευση της First Republic Bank να επιδεινώνει τους φόβους για τη φερεγγυότητα των περιφερειακών τραπεζών, ο χρηματοοικονομικός κλάδος υποχωρεί, αφήνοντας τον σχετικό δείκτη της Wall Street στα πρόθυρα του να πέσει κάτω από τα υψηλά του 2007.

Wall Street: Οι τραπεζικές μετοχές πλησιάζουν σε ένα κρίσιμο ορόσημο του κραχ του 2008-1

Όπως σημειώνει το Bloomberg, μετά το κραχ του 2008, χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία για να ανακτήσει ο δείκτης το έδαφος που έχασε.

Ο χρηματοοικονομικός δείκτης βρίσκεται πάνω από το υψηλό του 2007 από τον Ιανουάριο του 2021. Εάν έπεφτε κάτω από τα επίπεδα αυτά τώρα, θα ήταν ένα δυσοίωνο μήνυμα για την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με τον διαχειριστή hedge fund, Jim Roppel, ιδρυτή της Roppel Capital Management.

Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στις τράπεζες να διατηρήσουν κεφάλαια και να μειώσουν τον δανεισμό, επιβαρύνοντας την οικονομία που ήδη κινδυνεύει με ύφεση, μετά τις απότομες αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve τους τελευταίους 14 μήνες.

 «Δεν μπορείς να έχεις ένα bull market αν οι τραπεζικές μετοχές πέφτουν», είπε ο Roppel. «Είναι σαν έναν αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει τσιμεντένια τούβλα γύρω από τα πόδια του».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο φαύλος κύκλος στις ΗΠΑ: Πώς θα τελειώσει η τραπεζική κρίση;

Τράπεζες: «Η κρίση τελείωσε», λέει ο Jamie Dimon – Δεν συμφωνούν όλοι

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ανησυχούν ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News