Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι με ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών – «Έσπασε» το τετραήμερο καθοδικό σερί

Wall Street: Ράλι με ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών – «Έσπασε» το τετραήμερο καθοδικό σερί

Ανοδικά έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά τους και η «αγαπημένη» της αγοράς Apple ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη στο πρώτο τρίμηνο. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 546,64 μονάδες ή 1,65% στις 33.674,38 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,85% στις 4.136,25 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,25% στις 12.235,41 μονάδες. 

Παρά το σημερινό ράλι όμως, ο Dow και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν την χειρότερη εβδομάδα από το Μάρτιο. Ο Dow έχασε 1,24% της αξίας του, ενώ ο S&P 500 0,8%. O Nasdaq κατάφερε να κλείσει την εβδομάδα με οριακή άνοδο 0,07%. 

Οι μετοχές ενισχύθηκαν παρότι τα στοιχεία για την απασχόληση Απριλίου στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα του αναμενομένου, ενισχύοντας το σενάριο των περαιτέρω επιτοκιακών αυξήσεων. Τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία 253.000 θέσεις εργασίας τη στιγμή που η Wall Street περίμενε 180.000, σύμφωνα με την αμερικανική εθνική στατιστική υπηρεσία. 

Νωρίτερα, η Apple είχε ανακοινώσει καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα, χάρη στις πωλήσεις iPhones. Η μετοχή της ενισχύθηκε 4,6%. 

Η ανάκαμψη των μετοχών των περιφερειακών τραπεών ευνοήθηκε από την κίνηση της JPMorgan να αναβαθμίσει την επενδυτική κατάταξη των Western Alliance, Zions Bancorp και Comerica σε overweight. Η επενδυτική τράπεζα σημείωσε ότι οι τρείς παραπάνω τράπεζες φαίνεται ότι δεν αποτιμώνται ορθώς εν μέρει εξαιτίας δραστηριότητας short-selling. Η PacWest, η οποία έχασε σημαντικό μέρος της αξίας της αυτή την εβδομάδα, ενισχύθηκε στη σημερινή συνεδρίαση κατά 81%. Κατά 49,2% ενισχύθηκε και η μετοχή της Western Alliance.  

H Liz Young, στρατηγική αναλύτρια της SoFi, δεν πιστεύει πάντως ότι η κρίση με τις περιφερειακές τράπεζες έχουν τελειώσει παρά τη σημερινή ανάκαμψη. «Όταν ο κύκλος αυτός άνοιξε, επρόκειτο για ένα μεμονωμένο γεγονός που αφορούσε ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Όμως η αλήθεια είναι ότι η ρευστότητα αποτελεί μία γενική πρόκληση», ανέφερε η Young. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News