Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Oι τριγμοί της First Republic επισκίασαν τον ενθουσιασμό των Big Tech

Wall Street: Oι τριγμοί της First Republic επισκίασαν τον ενθουσιασμό των Big Tech

Ο Dow Jones έχασε περισσότερες από 200 μονάδες, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τη First Republic ξεπέρασαν τον ενθουσιασμό τους για τα κέρδη των Big Tech. 

O δείκτης των blue chip υποχώρησε 228,96 μονάδες ή 0,68% κλείνοντας στις 33.301,87 μονάδες, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης κατέγραφε άνοδο άνω των 100 μονάδων βάσης. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 0,47% περιορίζοντας ωστόσο τα αρχικά κέρδη του που έφθασαν το 1,4% για να κλείσει τελικά στις 11.854,35 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,38% στις 4.055,99 μονάδες.

Η First Republic Bank υποχώρησε και σήμερα, περισσότερο από 33%, διευρύνοντας τις απώλειές της μετά την χθεσινή πτώση 50%. Η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν 40% στα 104,5 δισ.δολάρια στο πρώτο τρίμηνο. 

Η εξέλιξη αυτή επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος που πυροδοτήθηκαν αρχικά από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στα μέσα Μαρτίου. Το Bloomberg ανέφερε ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν την υποβάθμιση της First Republic, γεγονός που θα μπορούσε να πλήξει την ικανότητα της τράπεζας να δανειστεί από τις πιστωτικές γραμμές της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Η Microsoft ενισχύθηκε περισσότερο από 7% διαπραγματευόμενη στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους, από τη στιγμή που τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street στο προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση των εσόδων της από το τμήμα cloud. Αντίστοιχα, η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε περισσότερο από 2% καθώς ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση εσόδων.  

Η μετοχή της Alphabet υποχώρησε 0,4% αφού στην αρχή της συνεδρίασης κατέγραφε άνοδο. Ο μητρικός όμιλος της Google ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, όμως τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

«Τα κέρδη δεν ήταν μέχρι στιγμής τόσο ισχυρά ώστε να αποτελέσουν καταλύτη για την αγορά», αναφέρει ο Ρος Μέιφιλντ, αναλυτής υπεύθυνος για τις στρατηγικές επενδύσεις στην Baird. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν επίσης οι επενδυτές τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου στις ΗΠΑ αύριο Πέμπτη καθώς και το δείκτη για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News