Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε θετικό πρόσημο η συνεδρίαση – Απώλειες στην εβδομάδα

Wall Street: Σε θετικό πρόσημο η συνεδρίαση – Απώλειες στην εβδομάδα

Mε μικρή μεταβολή έκλεισε ο Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση, καταγράφοντας ωστόσο απώλειες στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα εν μέσω ανησυχιών για απογοητευτικά κέρδη. 

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατάφεραν να κλείσουν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος μόλις την τελευταία στιγμή: ο Dow ενισχύθηκε μόλις 22,34 μονάδες ή 0,07% κλείνοντας στις 33.808,96 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 4.133,52 μονάδες και ο Nasdaq μόλις 0,11% στις 12.072,46 μονάδες. 

Όμως, και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα στο κόκκινο, με το Dow να υποχωρεί 0,23% και να διακόπτει το ανοδικό σερί των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Ο δείκτης Nasdaq παρουσίασε της μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 0,42%. Ο S&P 500 υποχώρησε μόλις 0,1%.

«Οι επενδυτές προσπαθούν να βγάλουν ένα συμπέρασμα για τα εταιρικά αποτελέσματα τη στιγμή που η οικονομία αποδεικνύεται μέχρι στιγμής πιο ανθεκτική απ΄ό,τι αναμενόταν», αναφέρει ο Chris Zaccarelli της Independent Advisor Alliance. Αναφερόμενος στα επιτόκια, ο Zaccarelli σημειώνει ότι ακόμη κι εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αυξήσει τα επιτόκια το Μάιο κατά 25 μονάδες βάσης όπως αναμένεται, θα τα διατηρήσει πιθανόν σε υψηλότερα επίπεδα απ΄ό,τι περιμένει η αγορά.  

Η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη με εταιρείες όπως η Procter & Gamble. Η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκε 4% από τη στιγμή που κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών. Μέχρι σήμερα, το 76% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Oι μετοχές πρώτων υλών παρουσίασαν την χειρότερη επίδοση με τη Freeport-MacMoRan να υποχωρεί 4,2% από τη στιγμή που ανακοίνωσε μειωμένα αποτελέσματα σε ετήσια βάση. Η Albemarle βούλιαξε 10% καθώς η Χιλή ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει τη βιομηχανία λιθίου της. 

Παρότι πολλές επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών αυτή την εβδομάδα, τα κέρδη δεν κατάφεραν να στηρίξουν τις μετοχές, με ορισμένους επενδυτές να ανησυχούν ότι επίκειται πτώση των κερδών μαζί με πιθανή ύφεση. 

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα με τις κορυφαίες του τεχνολογικού τομέα. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News