Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση για το Nasdaq με το βλέμμα στις Big Tech

Wall Street: Πτώση για το Nasdaq με το βλέμμα στις Big Tech

Με πτώση έκλεισε ο Nasdaq τη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από τις κορυφαίες τεχνολογικές αλλά και τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. 

Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε 35,25 μονάδες ή 0,29% για να κλείσει στις 12.037,20 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 66,44 μονάδες ή 0,2% στις 33.875,40 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,09% ή 3,52 μονάδες κλείνοντας στις 4.137,04 μονάδες. 

Η Wall Street θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών όπως Alphabet, Microsoft, Amazon και Meta. 

«Όλοι περιμένουν τις μεγάλες τεχνολογικές», αναφέρει ο Κρις Χάρβεϊ της Wells Fargo Securities.

Ωστόσο, ενδεχομένως να αποδειχθεί δύσκολο για τις μετοχές τεχνολογίας να επαναλάβουν το ράλι στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων τους, αφού ήδη έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο για φέτος, όπως αναφέρει ο Κρις Ζακαρέλι της Ανεξάρτητης Ένωσης Συμβούλων. Οι μετοχές του κλάδου επικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφορικής που είναι εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 παρουσίασαν τα μεγαλύτερα από τις αρχές του έτους έως σήμερα κέρδη από τους υπόλοιπους κλάδους του δείκτη, καταγράφοντας άνοδο 19% και 18% αντίστοιχα. 

«Μεγάλο μέρος από τα θετικά νέα έχουν ήδη αποτυπωθεί στις τιμές μετοχών. Θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο από τα κέρδη για να επαναλάβουν το ράλι», σημειώνει ο αναλυτής. 

Σχεδόν το 76% από τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων ανακοίνωσαν αποτελέσματα έως σήμερα Δευτέρα ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet. Ωστόσο, τα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις επιχειρήσεις του S&P 500 εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί κατά 5,2%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv. 

Πριν από τη συνεδρίαση της Fed στις αρχές Μαίου, οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα Απριλίου. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News