Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αλμα ανάκαμψης με το βλέμμα σε αποτελέσματα και ανεργία

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street. Ανακάμπτουν οι περιφερειακές τράπεζες. Ράλι για την Apple

Wall Street: Αλμα ανάκαμψης με το βλέμμα σε αποτελέσματα και ανεργία

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση μιας χαοτικής εβδομάδας, καθώς οι περιφερειακές τράπεζες ανακάμπτουν μετά από την κατρακύλα των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ τα στοιχεία για την ανεργία μετριάζουν τους φόβους για ύφεση.

Ο βιομηχανικός Dow κερδίζει 464,7 μονάδες ή 1,4% στις 33.592,5, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,4% στις 4.119,2 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,5% στις 12.147 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 , μετά από το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Φεβρουάριο. Η PacWest Bancorp εκτινάσσεται μετά από ένα εξαήμερο selloff που είδε τις μετοχές της να υποχωρούν πάνω από 70%. Η Western Alliance Bancorp και η First Horizon Corp., οι οποίες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα στην προηγούμενη συνεδρίαση, επίσης σημειώνουν κέρδη. Συγκεκριμένα, η PacWest Bancorp σημειώνει ράλι της τάξης του 48%, ενώ η Western Alliance Bancorp ενισχύεται κατά 33% και η First Horizon κατά 5,5%. 

Παράλληλα, τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple οδηγούν υψηλότερα τη μετοχή της εταιρείας με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως (κέρδη άνω του 4%). Αντιθέτως, σημαντικές ζημιές κατέγραψε για το α’ τρίμηνο του 2023 η Warner Bros

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι νέες θέσεις εργασίας ήταν περισσότερες από τις αναμενόμενες, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, υποδεικνύοντας την αντοχή της αγοράς εργασίας παρά την επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν δύο μέρες μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά 25 μονάδες βάσης για 10η και πιθανότατα τελευταία φορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αντέχει η αγορά εργασίας – Περισσότερες θέσεις και αυξημένοι μισθοί

Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος για φέτος ο Dow – Τέταρτη συνεδρίαση απωλειών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News