Business & Finance Παρασκευή 1/01/2021, 22:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποχώρησε από το Facebook ο επικεφαλής της διαφημιστικής διαφάνειας 

Αποχώρησε από το Facebook ο επικεφαλής της διαφημιστικής διαφάνειας 

Λίγο πριν από το κλείσιμο του 2020, ο επικεφαλής της διαφημιστικής διαφάνειας του Facebook, του τμήματος που είναι επιφορτισμένο για τα διαφημιστικά προϊόντα της εταιρείας και ευαίσθητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική και την παραπληροφόρηση, αποχώρησε από την εταιρεία, σύμφωνα με εσωτερική ανάρτηση η οποία τέθηκε υπόψη του Reuters. 

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του ο Ρομπ Λίθερν, «αφήνει το Facebook για να εργαστεί για την προστασία της ιδιωτικότητας των καταναλωτών πέρα από τις διαφημίσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Ο Λίθερν ήταν συχνά το δημόσιο πρόσωπο της εταιρείας στις αμφιλεγόμενες διαφημιστικές πολιτικές του Facebook. Πριν από τις αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δέχθηκε έντονη κριτική, για το ότι επέτρεψε την εξάπλωση παραπλανητικών ισχυρισμών και θεωριών συνωμοσίας στις πλατφόρμες του.

Τον Νοέμβριο, με ανάρτησή του στο Twitter είχε υποστηρίξει ότι το Facebook δεν έχει «την τεχνική ικανότητα βραχυπρόθεσμα να ενεργοποιεί πολιτικές κρατικές διαφημίσεις ή από τους διαφημιστές». 

Στη συνέχεια, το Facebook άρχισε την προσωρινή απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων που αφορούν τις εκλογές στη Τζόρτζια στις 5 Ιανουαρίου, οι οποίες και θα καθορίσει ποιο κόμμα θα πάρει τον έλεγχο της αμερικανικής Γερουσίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News