Business & Finance Σάββατο 26/11/2022, 10:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday: Αναμένεται ρεκόρ online αγορών στις ΗΠΑ

Black Friday: Αναμένεται ρεκόρ online αγορών στις ΗΠΑ

Νέο ρεκόρ αναμένεται να σημειώσουν οι διαδικτυακές αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Black Friday στις ΗΠΑ, καθώς οι θελκτικές εκπτώσεις παρακίνησαν τους καταναλωτές να προβούν σε αγορές παρά τον υψηλό πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η Adobe Analytics, το τμήμα αναλύσεων και δεδομένων της Adobe, το 2022 οι Αμερικανοί αναμένεται να ξοδέψουν στο διαδίκτυο ένα ποσό μεταξύ 9 με 9,2 δισ. δολάρια, που θα είναι νέο ρεκόρ για τις ΗΠΑ. Τα στοιχεία έως τις 18:00 τοπική ώρα, έδειξαν ότι οι καταναλωτές έχουν δαπανήσει στο διαδίκτυο περί των 7,28 δισ. δολαρίων.

«Η ζήτηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο παρέμεινε ισχυρή και η Black Friday οι διαδικτυακές αγορές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 9 δισ. δολάρια για πρώτη φορά, από τη στιγμή που οι καταναλωτές εκτιμούν την ευκολία και την άνεση των αγορών από το σπίτι», τονίζει ο Βίβεκ Παντάιο, επικεφαλής αναλυτής της Adobe Digital Insights.

«Κάποιοι καταναλωτές επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα για τη Black Friday, μετά από δύο χρόνια που η πανδημία κράτησε πολλούς στο σπίτι», προσθέτει.

Η Adobe Analytics, η οποία μετρά το ηλεκτρονικό εμπόριο παρακολουθώντας συναλλαγές στις ιστοσελίδες, έχει πρόσβαση σε δεδομένα που καλύπτουν τις αγορές στο 85% των 100 κορυφαίων καταστημάτων λιανικής στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ.

Η ανάλυση της Adobe καλύπτει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστοσελίδες, δίχως όμως να αποκαλύπτει τις ιστοσελίδες που παρακολουθεί.

Οι πρώιμες εορταστικές προσφορές, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης Prime Day της Amazon τον περασμένο Οκτώβριο, αναμενόταν να επηρεάσουν τις αγορές στην εβδομάδα με τις περισσότερες διαδικτυακές αγορές στη διάρκεια κάθε έτους.

Οι δαπάνες στο διαδίκτυο στην αποκαλούμενη Cyber ​​Week στις ΗΠΑ, η οποία διαρκεί πέντε ημέρες από την Ημέρα των Ευχαριστιών έως την Cyber ​​Monday, αναμένεται ανέλθουν στα 34,8 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 2,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την έκθεση.

«Καθώς οι εκπτώσεις της Black Friday εξελίσσονται σε εκπτώσεις πριν από τη Cyber ​​Monday, αναμένουμε ότι το θετικό μομέντουμ των δαπανών στο διαδίκτυο θα διατηρηθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο», σημειώνει ο Παντάια.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πραγματοποίησαν παραγγελίες μέσω των smartphone τους, καθώς το 53% των αγορών στο διαδίκτυο τη Black Friday εκτιμάται ότι θα γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου. Το περυσινό ποσοστό για την Ημέρα των Ευχαριστιών όμως είχε διαμορφωθεί στο 55%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος αγορών: Αξίζει η Black Friday;

Black Friday: Ποια προϊόντα και brands αγοράζουν οι Έλληνες

Black Friday: Επτά απλές συμβουλές για ασφαλείς αγορές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News