Business & Finance Πέμπτη 3/11/2022, 15:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερντογάν: Παζάρι με τον Ίλον Μασκ για τα 8 δολάρια του Twitter

Ερντογάν: Παζάρι με τον Ίλον Μασκ για τα 8 δολάρια του Twitter

Να… διαπραγματευτεί με τον Ίλον Μασκ ώστε να μην πληρώσει την συνδρομή των 8 δολαρίων τον μήνα, προκειμένου να διατηρήσει το μπλε «τικ» του πιστοποιημένου λογαριασμού του στο Twitter, σκοπεύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο Ερντογάν στο τουρκικό δίκτυο ATV, η χρέωση για τον πιστοποιημένο λογαριασμό «μπορεί να είναι διαφορετική για εμάς». «Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια διπλωματία μαζί του».

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τακτικά το Twitter και διαθέτει πιστοποιημένο λογαριασμό. Στο πλαίσιο των αλλαγών που ετοιμάζει ο Μασκ αφότου πήρε τον έλεγχο του Twitter είναι και η συνδρομή των 8 δολαρίων τον μήνα, που θα δίνει το μπλε «τικ», λιγότερες διαφημίσεις, δωρεάν ειδήσεις από συνεργαζόμενα μέσα και άλλα. Ο επιχειρηματίας στόχευε αρχικά σε συνδρομή 20 δολαρίων τον μήνα, αλλά χαμήλωσε το ποσό όταν είδε ότι οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες.  

Πάντως, οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου απηχούν το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στην πλειοψηφία των χρηστών του Twitter. Σύμφωνα με το Reuters, πάνω από το 80% των χρηστών που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση απάντησε ότι δεν θα πλήρωνε για το «τικ». Το 10% θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει 5 δολάρια τον μήνα.

«Προς όλους που παραπονιούνται, παρακαλώ συνεχίστε να παραπονιέστε, αλλά θα σας κοστίσει 8 δολάρια», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μασκ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τι είπε ο Ίλον Μασκ στον Ερντογάν;

Ίλον Μασκ: Συνδρομή 8 δολαρίων μηνιαίως για επαλήθευση λογαριασμών στο Twitter

Ίλον Μασκ: Ο πράκτορας του χάους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News