Business & Finance Τρίτη 1/11/2022, 09:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνδρομές στο Twitter; Δεν μπορεί να ζήσει μόνο με διαφημίσεις, λέει o Elon Musk

Συνδρομές στο Twitter; Δεν μπορεί να ζήσει μόνο με διαφημίσεις, λέει o Elon Musk

Απάντηση στις έντονες επικρίσεις που δέχεται για το σχέδιό του να χρεώνει με τον μήνα όσους θέλουν να διατηρούν πιστοποιημένο λογαριασμό στο Twitter, έδωσε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Elon Musk.

«Πρέπει κάπως να πληρώσουμε τους λογαριασμούς! Το Twitter δεν μπορεί να εξαρτάται αποκλειστικά από τους διαφημιστές», απάντησε στον συγγραφέα Stephen King, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εάν χρειάζεται να πληρώνει 20 δολάρια τον μήνα για το περίφημο μπλε σηματάκι «τικ» του πιστοποιημένου λογαριασμού, θα φύγει από το Twitter.


«Αυτοί θα έπρεπε να πληρώνουν εμένα», έγραψε ο συγγραφέας, αντανακλώντας το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε πολλούς χρήστες του Twitter με πιστοποιημένους λογαριασμούς.

 

Το σχέδιο

Σχεδόν 20 δολάρια τον μήνα θα πρέπει να πληρώνουν οι χρήστες του Twitter για να κρατήσουν το περιζήτητο μπλε «τικ» σηματάκι, που δείχνει ότι είναι ένας λογαριασμός δημόσιου ενδιαφέροντος (όπως π.χ. ενός διάσημου ατόμου, ενός οργανισμού κτλ) είναι αυθεντικός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, θέλει να αρχίσει να χρεώνει το μπλε σήμα.

«Η όλη διαδικασία πιστοποίησης αναθεωρείται αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Musk στον λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή.

Σύμφωνα με το The Verge, η εταιρεία σκοπεύει να ανεβάσει την τιμή του πακέτου premium συνδρομής που ονομάζεται Twitter Blue από τα 4,99 δολάρια τον μήνα σε 19,99 δολάρια τον μήνα. Όμως, η τιμή δεν έχει αποφασιστεί οριστικά ακόμα και μπορεί να αλλάξει.

Ο Musk ελπίζει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του Twitter που πληρώνουν συνδρομή, ώστε τα μισά έσοδα της εταιρείας να προέρχονται από αυτήν.

Αυτό σημαίνει ότι οι verified χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για να κρατήσουν το μπλε σήμα τους.

Όπως αναφέρει το The Verge, οι χρήστες αυτοί θα έχουν 90 ημέρες για να γίνουν συνδρομητές στην ανανεωμένη υπηρεσία Twitter Blue όταν αυτή βγει στον αέρα, αλλιώς θα χάσουν την πιστοποίησή τους.

Πάντως, ο Musk τόνισε ότι θα εξηγήσει τη λογική του σχεδίου του πριν το εφαρμόσει. Όπως είπε, «αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ηττηθούν τα bots και τα τρολς». Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται διατεθειμένος να διαπραγματευτεί το ύψος της συνδρομής. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Σαρωτικές αλλαγές από Elon Musk στο Twitter: Ποιοι θα χάσουν το μπλε «τικ»

Twitter: Γιατί η συμφωνία του Έλον Μασκ είναι σημαντική – Η ανάλυση του Axios

Twitter: Πώς θα είναι στα χέρια του Elon Musk; 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News