Business & Finance Πέμπτη 27/10/2022, 13:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών στη Wall Street την Παρασκευή 

Twitter: Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών στη Wall Street την Παρασκευή 

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του Twitter αύριο Παρασκευή, έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας του Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς αύριο είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές προκειμένου ο Έλον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία για εξαγορά του αντί του ποσού των 44 δισ. δολαρίων. 

Χθες Τετάρτη, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο και άφησε να εννοηθεί ότι αυτός είναι ο ιθύνων νους της εταιρείας αφού στο βιογραφικό στο προφίλ του έγραψε «Chief Twit».

Την περασμένη Τρίτη το Reuters  ανέφερε ότι οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην εξαγορά, όπως οι Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority και άλλοι, έχουν λάβει από τους δικηγόρους του Μασκ τα απαραίτητα έγγραφα για τη δέσμευση χρηματοδότησης.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας σημαίνει ότι η αγωγή που έχει καταθέσει το Twitter εναντίον του Μασκ για αθέτησή της παύει να υφίσταται. Τόσο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης όσο και οι μέτοχοι αναμένουν πλέον η ολοκλήρωση της συμφωνίας να πραγματοποιηθεί με τους αρχικούς όρους των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Χθες Τετάρτη μετοχή του Twitter έκλεισε στα 53,35 δολάρια. Σήμερα εξωσυνεδριακά η μετοχή καταγράφει άνοδο της τάξεως του 1% και έχει ανέβει στα 53,91 δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από την προσφορά του Μασκ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Επίσκεψη στο Twitter κρατώντας έναν…νιπτήρα

Τι θα συμβεί στο Twitter εάν το αγοράσει ο Μασκ – Έξι προβλέψεις για την επόμενη μέρα

Elon Musk: Πώς έκανε 110 εκατ. ανθρώπους να μιλούν ελληνικά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News