Business & Finance Παρασκευή 7/10/2022, 11:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δόλωμα» για τους τουρίστες: Η πόλη που χαρίζει 500.000 αεροπορικά εισιτήρια

«Δόλωμα» για τους τουρίστες: Η πόλη που χαρίζει 500.000 αεροπορικά εισιτήρια

Πριν την πανδημία συγκέντρωνε περίπου 56 εκατ. τουρίστες τον χρόνο. Έπειτα κατέστη μία από τις χώρες με τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον κόσμο. Και πλέον προσπαθεί να «κερδίσει» ξανά τον τουρισμό που είχε άλλοτε, προσφέροντας μισό εκατομμύριο αεροπορικά εισιτήρια.

Ο λόγος για το Χονκγ Κονγκ, το οποίο μόλις λίγες ημέρες αφότου κατήργησε την υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για τους αφιχθέντες από το εξωτερικό, προσπαθεί να ενισχύσει τον τουρισμό του. Το σχέδιο για προσφορά 500.000 αεροπορικών εισιτηρίων είχε δρομολογηθεί ήδη πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αξίας 254,8 εκατ. δολαρίων.

«Το 2020, η Αεροπορική Αρχή του Χονγκ Κονγκ αγόρασε περίπου 500.000 εισιτήρια προληπτικά από τις τοπικές αεροπορικές εταιρείες στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης, ώστε να ενισχύσει τη βιομηχανία της αεροπλοΐας», ανέφερε εκπρόσωπος της αρμόδιας αρχής. «Η αγορά στοχεύει στην προληπτική διοχέτευση ρευστότητας στις αεροπορικές, ενώ τα εισιτήρια θα δοθούν σε διεθνείς επισκέπτες και κατοίκους του Χονγκ Κονγκ στο πλαίσιο της καμπάνιας ανάκαμψης», συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας στο CNN. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές συμφωνίες με τις αεροπορικές.

«Φρούριο» στην πανδημία

Το Χονγκ Κονγκ είχε σχεδόν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων. Μάλιστα, σε κάποια περίοδο απαιτείτο από όσους ταξίδευαν από το εξωτερικό να περάσουν 21 ημέρες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με δικά τους έξοδα, ενώ μόνο κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ μπορούσαν να εισέλθουν στη πόλη.

Στη συνέχεια, η περίοδος υποχρεωτικής καραντίνας μειώθηκε στις επτά και έπειτα στις τρεις ημέρες, ενώ καταργήθηκε εντελώς στα τέλη αυτού του Σεπτεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών, ώστε να κλείσουν εισιτήρια.

Μάλιστα, ο εθνικός αερομεταφορέας του Χονγκ Κονγκ, η Cathay Pacific, δημιούργησε έναν ψηφιακό χώρο αναμονής, καθώς η ταξιδιωτική πλατφόρμα Expedia κατέγραψε εννιαπλάσια αύξηση στις αναζητήσεις για πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ στο Τόκιο και εντεκαπλάσια αύξηση από το Χονγκ Κονγκ στην Οσάκα. Ωστόσο, οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

«Ελπίζουμε να δώσουμε το μεγαλύτερο περιθώριο για την επανασύνδεση του Χονγκ Κονγκ και να αναζωογονήσουμε την οικονομία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι. 

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι καταργήθηκε το μέτρο της καραντίνας, οι επισκέπτες του Χονγκ Κονγκ οφείλουν να ακολουθήσουν άλλους υγειονομικούς κανόνες, όπως την υποβολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν την πτήση παράλληλα με ένα αρνητικό PCR και ένα αρνητικό rapid. Αφότου εισέλθουν, οι τουρίστες οφείλουν να παρακολουθούν την υγεία τους για τρεις ημέρες, κατά τις οποίες τους απαγορεύεται να μπουν σε εστιατόρια ή μπαρ. Επίσης πρέπει να πραγματοποιούν τετ PCR στις ημέρες 2, 4 και 6 μετά την άφιξή τους και ένα rapid κάθε ημέρα για μία εβδομάδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Ένα αεροδρόμιο σαν μία ολόκληρη πόλη: Αναβάθμιση για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρμιναλ

Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία για το 2022 και ένα βραβείο-έκπληξη

Το καταφύγιο του γκουρμέ φαγητού: Το ελληνικό νησί που ξεχώρισε ο βρετανικός Τύπος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News