Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 09:35
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το καταφύγιο του γκουρμέ φαγητού: Το ελληνικό νησί που ξεχώρισε ο βρετανικός Τύπος

Το καταφύγιο του γκουρμέ φαγητού: Το ελληνικό νησί που ξεχώρισε ο βρετανικός Τύπος

Αφιέρωμα στο «καταφύγιο» του γκουρμέ φαγητού, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους σεφ, αλλά και τους αγρότες και τους μελισσοκόμους του νησιού, δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες ο βρετανικός Τύπος. Ο λόγος για την Άνδρο, η οποία συστήνεται στο κοινό της βρετανικής Sun μέσα από ένα οδοιπορικό, κατά το οποίο ο συντάκτης αποκαλεί το νησί «νεραϊδοχώρα».

Αν και μέχρι σήμερα παρέμεινε ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, σύμφωνα με το αφιέρωμα θεωρείται πως με τα νέα δεδομένα στις ταξιδιωτικές συνήθειες η Άνδρος θα αποτελεί σύντομα την επόμενη δημοφιλή στάση για τους ξένους τουρίστες, ακόμη και για τους μήνες εκτός αιχμής. Τα άγρια φυσικά τοπία, οι εντυπωσιακοί φάροι, το απέραντο περιπατητικό δίκτυο, τα ξεχωριστά μοναστήρια, το πηγαίο χαμόγελο των ντόπιων και το πλήθος ανέγγιχτων εξωτικών παραλιών ενισχύουν την αυθεντικότητα της Άνδρου που διατηρείται αναλλοίωτη στο πέρασμα των ετών, σύμφωνα με το εκτενές αφιέρωμα που είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης δράσης του Δήμου Άνδρου σε συνεννόηση με το δίκτυο τοπικών επιχειρήσεων CTN Andros.

Γαστρονομικός προορισμός

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι «Financial Times», με το σχετικό αφιέρωμα να αναφέρεται στο φρέσκο ψάρι, το άγριο μέλι αλλά και η τάση του «slow food» αναδεικνύονται στο εντυπωσιακό πρόσφατο άρθρο που αποκαλύπτει μία κρυφή διάσταση του προορισμού, τη γαστρονομία στην Άνδρο, η οποία είναι βαθιά «ριζωμένη» στην ιστορία, την κουλτούρα, τη θρησκεία και τις καρδιές των ανθρώπων.

Στο ίδιο μήκος κύματος «εκπέμπουν» και οι «Financial Times», που εκθειάζουν τη γαστρονομική παράδοση του Κυκλαδίτικου νησιού μετά από επίσκεψη δημοσιογράφου, με τη στήριξη του Δήμου και του τοπικού δικτύου επαγγελματιών. Το φρέσκο ψάρι, το άγριο μέλι αλλά και η τάση του «slow food» αναδεικνύονται στο εντυπωσιακό πρόσφατο άρθρο που αποκαλύπτει μία κρυφή διάσταση του προορισμού, τη γαστρονομία στην Άνδρο, η οποία είναι βαθιά «ριζωμένη» στην ιστορία, την κουλτούρα, τη θρησκεία και τις καρδιές των ανθρώπων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Times: Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για ήρεμες διακοπές

Tα οκτώ «κρυμμένα» ελληνικά νησιά που ανακάλυψε το Conde Nast Traveler

Conde Nast Traveler: Η υποτιμημένη ελληνική πόλη – Την «προσπερνούν» οι τουρίστες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News