Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 16:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αίρει τις απαγορεύσεις για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Ευρώπη

ΗΠΑ: Αίρει τις απαγορεύσεις για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Ευρώπη

Από τις 8 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν εκ νέου οι πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, με τον Λευκό Οίκο να αίρει την απαγόρευση εισόδου πολιτών από χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, η άρση των περιοριστικών ταξιδιωτικών μέτρων αφορά αποκλειστικά τους εμβολιασμένους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων κρατών.

Η απαγόρευση είχε πρωτο-επιβληθεί επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, στις αρχές του Νοεμβρίου του 2020. Δηλαδή πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η επανέναρξη των διατλαντικών και δια-ειρηνικών ταξιδιών αναμένεται να προσφέρει μεγάλη «ανακούφιση» στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας, όπως η Delta, η United και η American Airlines, οι οποίες προσπαθούν να ανακτήσουν την κερδοφορία.

Η εξέλιξη κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική και για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πληρότητες των πτήσεων προς την Ελλάδα, στο σκέλος της διαδρομής από την Αθήνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Ευρώπη, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ήδη χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, κάτι όμως που η Ουάσιγκτον δεν είχε πράξει μέχρι σήμερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News