Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 13:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασκ: Έρχεται πιθανή συνεργασία Starlink και Apple

Μασκ: Έρχεται πιθανή συνεργασία Starlink και Apple

Σε συζητήσεις βρίσκεται το τμήμα Ίντερνετ της Starlink με την Apple, για πιθανή συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου στα iPhone, όπως δήλωσε σήμερα μέσω Twitter ο Έλον Μασκ.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δορυφορικού Ίντερνετ, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Είχαμε κάποιες πολλά υποσχόμενες συζητήσεις με την Apple σχετικά με την συνδεσιμότητα μέσω Starlink. Η ομάδα των iPhone είναι προφανώς πανέξυπνη».

Την Τετάρτη, κατά την παρουσίαση των νέων συσκευών και τεχνολογιών της Apple, η τεχνολογική εταιρεία έδειξε και το νέο iPhone 14, το οποίο δεσμεύεται για την πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, ακόμη και όταν δεν υπάρχει σήμα από την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τον Μασκ, η σύνδεση δορυφόρων και κινητών τηλεφώνων θα είναι αποδοτικότερη, εάν το λογισμικό και ο εξοπλισμός της συσκευής προσαρμοστεί στο σήμα που εκπέμπεται από δορυφόρους, αντί να προσαρμοστεί το σύστημα της Starlink. Συνεπώς, ο δισεκατομμυριούχος άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που προχωρήσουν οι συζητήσεις, η Apple θα πρέπει να προσαρμόσει τις συσκευές της προκειμένου να συνδεθούν με τους δορυφόρους της Starlink.

Υπενθυμίζεται ότι η Starlink εντάσσεται στον όμιλο της SpaceX, την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος την οποία έχει ιδρύσει ο Μασκ. Η Starlink στέλνει δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, οι οποίοι στη συνέχεια εκπέμπουν σήμα broadband Ίντερνετ στη Γη. Κατά τον δισεκατομμυριούχο, στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει Ίντερνετ σε απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη και γενικά σε περιοχές, όπου η σύνδεση είναι δύσκολη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το iPhone 14 μπορεί κυριολεκτικά να σας σώσει τη ζωή – Δείτε πώς

Apple: Αναβαθμισμένη κάμερα και δορυφορικό στοιχείο στο νέο iPhone 14

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δεν θα μένετε ποτέ από σήμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News