Life & Arts Τετάρτη 7/09/2022, 07:09
LIFE & ARTS

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δεν θα μένετε ποτέ από σήμα

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δεν θα μένετε ποτέ από σήμα

Σήμερα το απόγευμα σε ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη – από τους λάτρεις της Apple και μη – παρουσίαση των νέων συσκευών και τεχνολογιών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του νέου iPhone, νέων μοντέλων Apple Watch και καινούργιων AirPods Pro.

Το νέο iPhone 14 Pro και Pro Max

Ένα από τα κεντρικά σημεία της παρουσίασης θα είναι βέβαια η ανακοίνωση του νέου iPhone. Ωστόσο «πρωταγωνιστής» δεν θα είναι το κανονικό μοντέλο, αλλά το iPhone 14 Pro και το Pro Max – ή Plus όπως κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται βάσει των πληροφοριών που διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Τα νέα κινητά Pro θα έχουν always on display, μία λειτουργία την οποία τα android προσέφεραν εδω και πολύ καιρό, πίσω κάμερα 48 megapixel με μεγαλύτερο αισθητήρα, ενώ η μπροστινή κάμερα θα είναι ακόμη πιο διακριτική, ώστε να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την οθόνη.

Επίσης, το νέο smartphone αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο επεξεργαστή Α16 και να έρχεται σε δύο νέα χρώματα, μπλε και βαθύ μωβ. Κυκλοφορούν παράλληλα φήμες ότι θα υποστηρίζει ταχύτερη φόρτιση, χωρίς όμως η συσκευασία να φέρει ακόμη καλώδιο τύπου USB-C. Σύμφωνα με το περιοδικό the Verge, τα μοντέλα θα ξεκινούν από 256 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ αναμένεται πως οι μπαταρίες θα είναι μεγαλύτερες.

Γενικά, προβλέπεται πως θα υπάρξει μία μεγάλη σειρά αλλαγών, οι οποίες και θα δικαιολογούν την φημολογούμενη αύξηση των τιμών για τα ενισχυμένα μοντέλα. Ωστόσο, το βασικό μοντέλο του iPhone 14 δεν θα έχει πολλές αλλαγές. Το σημαντικότερο ενδεχομένως να είναι ότι συγκεκριμένο μοντέλο, όπως βέβαια και τα άλλα δύο, θα έχουν καλύτερη μπροστινή κάμερα (selfie), που θα χρησιμοποιεί αυτόματη εστίαση. Ωστόσο, θα έχει τον ίδιο επεξεργαστή Α15, που χρησιμοποιήθηκε στην σειρά των iPhone 13. 

Επίσης, φαίνεται πως προς απογοήτευση των λάτρεων των μικρών κινητών, το Mini δεν θα κάνει επανεμφάνιση φέτος.

Τέλος, υπάρχουν αρκετές φήμες ότι ο iPhone 14 θα έχει δορυφορική συνδεσιμότητα, μία λειτουργία που μπορεί να αξιοποιηθεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς να χρειάζεται να πιάνει κανείς σήμα από την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι οι ίδες φήμες υπήρχαν και πέρυσι τέτοια περίοδο πριν την παρουσίαση του iPhone 13, ενώ φέτος τον Φεβρουάριο η εταιρεία δορυφόρων Globalstar εξαγόρασε 17 νέους δορυφόρους, «ώστε να παρέχει συνεχείς δορυφορικές υπηρεσίες σε έναν πιθανό πελάτη». Εξάλλου, το σημερινό event ονομάζεται «Far Out», και θα μπορούσε να αναφέρεται σε αυτή τη λειτουργία του iPhone.

Νέα μοντέλα Apple Watch

Τρία καινούργια μοντέλα αναμένεται να λανσάρει σήμερα η Apple, το Watch Series 8, ένα αναβαθμισμένο SE και ένα νέο μοντέλο Pro, το οποίο σχεδιάστηκε για extreme σπορ. Το πρώτο αναμένεται να έχει επεξεργαστή S8, χωρίς όμως να προσφέρει μεγάλες αναβαθμίσεις στους S7 και S6. Επίσης, ενδέχεται να υπάρχει αισθητήρας πυρετού, αλλά και εφαρμογή παρακολούθησης της γονιμότητας.

Το νεό Apple Watch SE αναμένεται να αντικαταστήσει το φθηνότερο Watch Series 3 της προηγούμενης σειράς, ενδεχομένως φέροντας τον ίδιο επεξεργαστή S8 και έχοντας το ίδιο μέγεθος.

Σε ό,τι αφορά το Apple Watch Pro, ενδέχεται να έχει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη, η οποία θα είναι πιο ανθεκτική σε χτυπήματα. Επίσης, φημολογείται πως θα έχει περίβλημα από σκληρό μέταλλο, καθώς και ένα κουμπί στην αριστερή του πλευρά. Ενδέχεται επιπλέον να είναι τόσο μεγαλύτερο που δεν θα χωρά στις παλαιότερες πλαστικές θήκες. Οι πρώτες εκτιμήσεις το τοποθετούν μεταξύ 900 και 999 δολαρίων.

Τα καινούργια ακουστικά

Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη αναβάθμιση, αφού τα AirPods Pro δεν έχουν αλλάξει από την πρώτη τους εμφάνιση το 2019. Μάλιστα, αναμένεται πως θα έχουν ακόμη και διαφορετική όψη, με μεγαλύτερη κεφαλή που θα μπαίνει μέσα στο αυτί. Ενδεχομένως να έχουν και αναβαθμισμένους αισθητήρες κίνησης, ενισχύοντας τις λειτουργίες για σωματική άσκηση.

Αναβαθμίσεις αναμένονται και σε ό,τι αφορά την συνδεσιμότητά τους, αλλά και την ποιότητα του ήχου, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί οι φήμες. Επίσης, αναβάθμιση θα υπάρξει και στην θήκη τους, η οποία ενδέχεται να φέρει ένα μικρό ηχείο, το οποίο θα βγάζει ήχο όταν προσπαθεί κανείς να το αναζητήσει μέσω της εφαρμογής Find My. Σημειώνεται πως τώρα μόνο τα ίδια τα ακουστικά βγάζουν ήχο εντοπισμού.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έως τώρα χρησιμοποιούσατε το iPhone λάθος: Οι συμβουλές της Apple

Γιατί δεν πρέπει να αγοράσετε iPhone τώρα

Apple: Λίγες ημέρες μέχρι τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News