Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 22:55
ΒUSINESS & FINANCE

Apple: Αναβαθμισμένη κάμερα και δορυφορικό στοιχείο στο νέο iPhone 14

Apple: Αναβαθμισμένη κάμερα και δορυφορικό στοιχείο στο νέο iPhone 14

Την τελευταία έκδοση του iPhone 14 παρουσίασε η Apple, με τις αναβαθμίσεις της κάμερας και μια νέα λειτουργία δορυφορικών μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό από τη Samsung και άλλους κατασκευαστές στον χώρο των smartphone.

Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα μοντέλα της στη διάρκεια της εκδήλωσης Far Out, όπου λάνσαρε και τη νέα σειρά ρολογιών και των ακουστικών AirPods. Τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 μοιάζουν με το iPhone 13 του περασμένου έτους, αλλά με μια «ανατροπή»: η Apple εγκατέλειψε τη μίνι έκδοση και πρόσθεσε ένα μοντέλο με μεγαλύτερη οθόνη 6,7 ιντσών.

Το μεγαλύτερο μέρος των αναβαθμίσεων του iPhone λαμβάνει μέρος στη σειρά Pro υψηλότερης ποιότητας. Οι συσκευές αυτές θα περιλαμβάνουν μια κάμερα 48 megapixel και μια οθόνη που θα μπορεί να παραμένει πάντα ενεργοποιημένη σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, παρόμοια με τις πρόσφατες εκδόσεις του Apple Watch. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στα νέα τηλέφωνα να εμφανίζουν γραφικά στοιχεία με τμήματα πληροφοριών – καιρικές συνθήκες, συναντήσεις καταγεγραμμένες στο ημερολόγιο και κινήσεις μετοχών – ενώ η υπόλοιπη οθόνη θα παραμένει απενεργοποιημένη.

Επίσης, οι συσκευές Pro διαθέτουν τον ταχύτερο νέο επεξεργαστή A16, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την Apple ως ο ταχύτερος τσιπ σε smartphone.

Την ίδια στιγμή, οι βελτιώσεις της κάμερας περιλαμβάνουν μια νέα λειτουργία Action για βίντεο που βοηθά στη σταθεροποίηση των λήψεων. Η συσκευή ενσωματώνει το πρότυπο eSIM, το οποίο δεν διαθέτει φυσική κάρτα SIM. Το iPhone 14 προσφέρει επίσης ανίχνευση σύγκρουσης, παρόμοια με το πιο πρόσφατο Apple Watch.

Το τυπικό iPhone 14 θα κοστίζει 799 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου, με την έκδοση Plus να κοστίζει 899 δολάρια και να κυκλογφορεί στις 7 Οκτωβρίου.

Το iPhone 14 Pro ξεκινά από 999 δολάρια, με το μοντέλο Pro Max να κοστίζει 1.099 δολάρια. Θα είναι διαθέσιμα στις 16 Σεπτεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν την Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι οι τιμές της Apple παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες από πέρυσι, απορροφώντας τις πληθωριστικές πιέσεις.

Όσο για τη νέα δορυφορική υπηρεσία, θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα SOS χωρίς σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Η Apple σχεδιάζει να προσφέρει τη συγκεκριμένη λειτουργία δωρεάν για τα δύο πρώτα χρόνια, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News