Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 19:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προετοιμασία για τον χειμώνα: Φώτα, ζεστό νερό και σιντριβάνια κλείνουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες

Προετοιμασία για τον χειμώνα: Φώτα, ζεστό νερό και σιντριβάνια κλείνουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες

Μεγάλες τράπεζες κατά μήκος της Γηραιάς Ηπείρου προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας ενόψει του χειμώνα, καθώς η Ρωσία «σφίγγει τα λουριά» στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης.

Ενδεικτικά, τα καταστήματα της JPMorgan στην Ευρώπη έχουν πραγματοποιήσει ασκήσεις προετοιμασίας για το ενδεχόμενο blackout, ενώ ορισμένα γραφεία ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν γεννήτριες με ντίζελ για μερικές ημέρες, στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η Deutsche Bank πρόκειται να καταργήσει το ζεστό νερό στις τουαλέτες των καταστημάτων της, θα αλλάξει τη θερμοκρασία στα γραφεία και θα κλείσει το σιντριβάνι που λειτουργεί έξω από τα κεντρικά της στην Φρανκφούρτη. Επίσης, θα προχωρήσει σε μείωση της φωτεινότητας των διαφημίσεων σε εξωτερικούς, αλλά και σε μερικούς εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, η ελβετική εταιρεία ασφαλίσεων Zurich Insurance Group, πρόκειται να κλείσει κάποια φώτα το βράδυ και θα σταματήσει εντελώς να χρησιμοποιεί ενεργοβόρες διακοσμητικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα τα σιντριβάνια. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Business Insider εκπρόσωπος της εταιρείας, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί τότε θα σταματήσει να παρέχει κάποιες υπηρεσίες, κλείνοντας για παράδειγμα το εταιρικό γυμναστήριο ή και ολόκληρους ορόφους στα γραφεία της.

Η Euronext, που διαχειρίζεται τα χρηματιστήρια του Παρισιού, Δουβλίνου, Άμστερνταμ, Λισαβόνας, Βρυξελλών και Όσλο, έχει επαναξιολογήσει την πολιτική κατανάλωσης ενέργειας από την αρχή του πολέμου, ενώ κατέχει εφεδρικές γεννήτριες.

Η ιταλική UniCredit ηλεκτροδοτείται από δύο ανεξάρτητους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, που θα μπορούσαν να παρέχουν ρεύμα σε δύο από τα data center της, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters. Τέλος, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, η BNP Paribas επίσης έλαβε μέτρα θωράκισης έναντι πιθανών blackout. 

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι μόνο οι τράπεζες που προετοιμάζονται για ένα δύσκολο χειμώνα, αφού ήδη μία μεγάλη σειρά κυβερνήσεων κατά μήκος της Ευρώπης έχουν υιοθετήσει σκληρά μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης, ενόσω ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν απειλεί με πλήρες κλείσιμο της στρόφιγγας για το φυσικό αέριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Εξοικονόμηση ενέργειας: Δεν αρκεί να σβήσουν μερικά φώτα στις πόλεις

Τα χειρότερα έπονται στην ενέργεια: Μετά το 2025 θα υποχωρήσουν οι τιμές

Κομισιόν: Πλαφόν στο ρωσικό αέριο – Υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης τις ώρες αιχμής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News