Business & Finance Δευτέρα 29/08/2022, 10:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απροσδόκητη φιλία: Πώς ένας 23χρονος από την Ινδία έγινε ο «κολλητός» του Elon Musk

Απροσδόκητη φιλία: Πώς ένας 23χρονος από την Ινδία έγινε ο «κολλητός» του Elon Musk

Πώς γίνεσαι φίλος με τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης; Στην περίπτωση του 23χρονου Pranay Pathole από την πόλη Πούνε της Ινδίας, χρειάστηκε απλά ένα tweet.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως αυτός ο νεαρός προγραμματιστής από την Ινδία είναι ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους στον πλανήτη που μπορεί να καυχηθεί ότι έχει ειλικρινείς συνομιλίες με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. Ο Pathole έχει ανταλλάξει εκατοντάδες tweets και προσωπικά μηνύματα με τον Elon Musk τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν μιλάνε για τον αποικισμό του Άρη, ο 51χρονος Musk δίνει στον νεαρό φίλο του συμβουλές για τη ζωή του.

Προ ημερών, ο Pathole κατάφερε επιτέλους να συναντήσει τον διαδικτυακό του φίλο στο Gigafactory της Tesla στο Τέξας, καθώς ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει το μεταπτυχιακό του.

 «Ήταν τόσο υπέροχο που σε γνώρισα, Elon Musk, στο Gigafactory του Τέξας. Δεν έχω δει ποτέ έναν τόσο ταπεινό και προσγειωμένο άνθρωπο. Είσαι μία έμπνευση για εκατομμύρια», έγραψε στο Twitter, ποστάροντας μία φωτογραφία τους.

Αυτή η απίθανη φιλία ξεκίνησε με ένα tweet το 2018, όταν ο Pathole, που ήταν τότε 19 ετών, επεσήμανε ένα ελάττωμα στους υαλοκαθαριστήρες των Tesla. «Θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση», του απάντησε ο Musk στο Twitter.

Απροσδόκητη φιλία: Πώς ένας 23χρονος από την Ινδία έγινε ο «κολλητός» του Elon Musk-1

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Pathole έμεινε έκπληκτος.  «Έκανα πολλά screenshots και απλά δεν ήθελα να τελειώσει η μέρα», θυμάται. Η οικογένειά του μάλιστα το γιόρτασε βγαίνοντας για ένα ξεχωριστό δείπνο εκείνο το βράδυ. Από τότε, ο Pathole και ο Musk μιλούν τακτικά στο Twitter, άλλοτε με tweets και άλλοτε με απευθείας μηνύματα.

Από τις δημόσιες αναρτήσεις του Musk στο Twitter από το 2020, φαίνεται ότι οι δυο τους ανταλλάσσουν tweets κατά μέσο όρο μία φορά κάθε δύο ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του Pathole είναι ένας από τους ελάχιστους στους οποίους απαντά συχνά ο CEO της Tesla.

Χάρη σε αυτή τη σχέση του με τον Musk, ο Pathole έχει κερδίσει και ο ίδιος περίπου 185.000 followers.

Όμως, ο Ινδός δεν θέλει να εκμεταλλευτεί τη φιλία του με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Μετά από το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας, θέλει να εργαστεί σε μια αμερικανική εταιρεία. «Θέλω να βρω δουλειά στην Tesla με δική μου αξία. Δεν είναι ότι ζητάω χάρες. Θα ήταν καλό αν μπορούσα να κάνω μία συνέντευξη για δουλειά μαζί του», λέει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η χειρότερη επενδυτική γκάφα: Του φάνηκε «λίγο τρελός» ο Elon Musk – Τελικά το μετάνιωσε

Ο Elon Musk μας τρολάρει όλους: Τα 10+1 πιο εξωφρενικά tweets του

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης αυτοί που τον γνωρίζουν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News