Business & Finance Τετάρτη 24/08/2022, 11:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η χειρότερη επενδυτική γκάφα: Του φάνηκε «λίγο τρελός» ο Elon Musk – Τελικά το μετάνιωσε

Η χειρότερη επενδυτική γκάφα: Του φάνηκε «λίγο τρελός» ο Elon Musk – Τελικά το μετάνιωσε

Ένας δισεκατομμυριούχος venture capitalist που πλούτισε ποντάροντας σωστά σε εταιρείες όπως οι Amazon και Google πριν γίνουν γίγαντες της τεχνολογίας, έπεσε δραματικά έξω στην περίπτωση της Tesla. Η άρνησή του να επενδύσει στην εταιρεία που έκανε τον Elon Musk τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης, πίσω στο 2007, είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία μετανιώνει ο John Doerr, πρόεδρος της Kleiner Perkins.

Όπως αποκάλυψε στο Bloomberg ο Doerr, που διαθέτει περιουσία 11,5 δισ. δολαρίων, είχε την ευκαιρία να επενδύσει στην Tesla πριν από 15 χρόνια, πολύ πριν γίνει η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Ο 71χρονος Doerr είπε ότι ο Elon Musk του φάνηκε τότε σαν ένας «φιλόδοξος, ελαφρώς τρελός επιχειρηματίας».

Όμως εκείνη την εποχή, θεώρησε ότι μία επένδυση σε μια εταιρεία αυτοκινήτων δεν ήταν καλή ιδέα.

«Αυτή είναι ίσως η χειρότερη επενδυτική απόφαση όλων των εποχών», είπε στο Bloomberg. Σήμερα, η Tesla έχει κεφαλαιοποίηση 934 δισ. δολαρίων.

Είναι σαφές ότι μια επένδυση στην Tesla εκείνη την εποχή θα επέφερε τεράστιο κέρδος. Ο Sergey Brin, που είναι συνιδρυτής της Google και φίλος του Musk, ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στην Tesla.

Το 2008, επένδυσε τουλάχιστον 500.000 δολάρια, σε μία επένδυση την οποία εάν ρευστοποιούσε σήμερα, θα έβγαζε τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Business Insider.

Όσο για τον Doerr, έβγαλε μεγάλες αποδόσεις από τις επενδύσεις του σε τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Twitter, Google, Slack και Amazon. Σήμερα, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Google, ενώ υπήρξε σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Barack Obama για την οικονομική πολιτική.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk μας τρολάρει όλους: Τα 10+1 πιο εξωφρενικά tweets του

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης αυτοί που τον γνωρίζουν

Οι άγνωστοι ιδρυτές που έχασαν δισεκατομμύρια: Η ιστορία της Tesla δεν είναι αυτή που νομίζετε 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News