Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 10:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Elon Musk μας τρολάρει όλους: Τα 10+1 πιο εξωφρενικά tweets του

Ο Elon Musk μας τρολάρει όλους: Τα 10+1 πιο εξωφρενικά tweets του

Για μερικές ώρες, στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και των business επικράτησε αναστάτωση. Ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι θα αγοράσει την Manchester United. Μέχρι να ξεκαθαρίσει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ότι απλά αστειεύεται, είχε χυθεί πολύ μελάνι γύρω από τα προβλήματα της ποδοσφαιρικής ομάδας και το τι θα σήμαινε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη  φορά που τα αντισυμβατικά tweets του Musk προκαλούν θύελλα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πότε ο δισεκατομμυριούχος με τους 103 εκατ. followers αστειεύεται και πότε τουιτάρει σοβαρά.

Το Reuters συγκέντρωσε μερικά από τα πιο παράξενα tweets του Elon Musk.

27 Απριλίου 2022: «Μετά, θα αγοράσω την Coca Cola για να ξαναβάλω μέσα κοκαΐνη». Αυτό το tweet, που προφανώς επρόκειτο για αστείο, ήρθε λίγες ημέρες μετά το deal για την εξαγορά του Twitter.

27 Απριλίου 2022: «Ακούστε, δεν μπορώ να κάνω και θαύματα, εντάξει;», έγραψε ποστάροντας μία φωτογραφία που έλεγε ότι θα αγοράσει τα McDonald’s για να φτιάξει όλα τα μηχανήματα παγωτού της αλυσίδας.

9 Αυγούστου 2022: «X.com», έγραψε ο Musk, απαντώντας σε χρήστη του Twitter που τον ρώτησε εάν θα δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα social media εάν δεν κλείσει η συμφωνία με το Twitter.

7 Αυγούστου 2018: «Σκέφτομαι να βγάλω την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη». Όπως αποδείχθηκε, ο Musk δεν σκόπευε να κάνει κάτι τέτοιο και ο αριθμός 420 συνδέεται στις ΗΠΑ με τη χρήση μαριχουάνας. Όμως, η μετοχή της Tesla εκτινάχθηκε και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μήνυσε τον Musk για παραπλάνηση των επενδυτών.

1 Απριλίου 2018: «Παρά τις έντονες προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων, συμπεριλαμβανομένης και μίας τελευταίας με την μαζική πώληση Πασχαλινών Αυγών, λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι η Tesla έχει χρεοκοπήσει εντελώς». Αυτό ήταν το πρωταπριλιάτικο tweet του Musk. Όμως, την επόμενη ημέρα, η μετοχή της Tesla βυθίστηκε κατά 5,1%.

27 Ιανουαρίου 2018: «Όταν έρθει η αποκάλυψη των ζόμπι, θα χαίρεστε που αγοράσατε φλογοβόλο. Δουλεύει απέναντι σε ορδές ζόμπι, αλλιώς παίρνετε τα λεφτά σας πίσω!». Η εταιρεία του Musk, Boring Co, πούλησε φλογοβόλα για να αντλήσει χρήματα για το project μεταφορών Hyperloop.

25 Ιουλίου 2017: «Μίλησα στον Mark για αυτό. Η κατανόησή του γύρω από το θέμα είναι περιορισμένη». Ο Musk έβαλε στο στόχαστρο τον Mark Zuckerberg του Facebook, ο οποίος είχε υποβαθμίσει τις προειδοποιήσεις γύρω από τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

12 Μαρτίου 2015: «Η φήμη ότι φτιάχνω ένα διαστημόπλοιο για να επιστρέψω στον πλανήτη Άρη από όπου προήλθα είναι εντελώς ψευδής». Είχε ανακοινώσει ότι ήθελε η SpaceX να αναπτύξει έναν πύραυλο που θα μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς πιλότο στον Άρη το 2022.

3 Ιανουαρίου 2019: «Δεν υπάρχουν συμπτώσεις», έγραψε ο Musk ποστάροντας μία εικόνα που δείχνει τον Neil Armstrong και έναν εξωγήινο. «Ο Neil Armstrong ήταν ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι. Το Neil A. ανάποδα είναι  Alien (εξωγήινος)», έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας.

4 Ιουλίου 2020: «Έχεις την πλήρη στήριξή μου!», απάντησε ο Musk στο post του ράπερ Kanye West, με το οποίο ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο West τελικά αποσύρθηκε. 

1 Μαΐου 2020: «Η τιμή της μετοχής της Tesla είναι πολύ υψηλή κατά την άποψή μου». Η μετοχή της εταιρείας αντέδρασε με πτώση 9% και η εταιρεία έχασε κεφαλαιοποίηση 13 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Έγραψε στο Twitter ότι αγοράζει την Manchester United

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης αυτοί που τον γνωρίζουν

Είστε αρκετά έξυπνοι για να δουλέψετε για τον Elon Musk; Απαντήστε αυτή την ερώτηση 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News