Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 23:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πτώση η Wall Street – Ασταθείς οι δείκτες μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed

Με πτώση η Wall Street – Ασταθείς οι δείκτες μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν την Τετάρτη, με τους δείκτες να είναι ασταθείς, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από την ανακοίνωση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο.

Οι κύριοι δείκτες μείωσαν απότομα τις απώλειές τους μετά τη δημοσίευση των πρακτικών, με τον Dow να γίνεται για λίγο θετικός.

Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι οι αξιωματούχοι της Fed είδαν στα τέλη του περασμένου μήνα «λίγα στοιχεία» ότι οι πιέσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ υποχωρούσαν και ότι οι συμμετέχοντες είπαν ότι μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν για να εκτονωθεί ο πληθωρισμός.

Η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο μίας ημέρας κατά 225 μονάδες φέτος σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον υψηλό πληθωρισμό. Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών, οι τρέιντερς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με το επιτόκιο πολιτικής της Fed είδαν μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα πιο πιθανή τον Σεπτέμβριο.

«Παραμένουν σε ετοιμότητα, αλλά άνοιξαν επίσης την πόρτα για μία πιθανή αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας τον Σεπτέμβριο αντί για 75», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities στη Νέα Υόρκη.

Η αγορά ήταν σταθερά χαμηλότερη, με τα μερίδια ανάπτυξης να δέχονται πιέσεις και τα αδύναμα αποτελέσματα από την Target να επιβαρύνουν τους λιανοπωλητές.

Ο S&P 500 έχασε 31,16 μονάδες ή 0,72%, κλείνοντας στις 4.274,04 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 164,43 μονάδες ή1,25% στις 12.938,12 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 171,69 μονάδες ή 0,50%, στις 33.980,32.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News