Business & Finance Πέμπτη 21/07/2022, 23:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος για τη Wall Street με «όχημα» την Tesla – Πτωτικά ενέργεια και τηλεπικοινωνίες

Άνοδος για τη Wall Street με «όχημα» την Tesla – Πτωτικά ενέργεια και τηλεπικοινωνίες

Ανοδικά έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla να σημειώνει άνοδο καθώς ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, βοηθώντας να αντισταθμιστεί η διολίσθηση των μετοχών τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Η Tesla σημείωσε άνοδο, ενώ η AT&T κατρακύλησε, επηρεάζοντας αρνητικά τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών αφού μείωσε την πρόβλεψη των ταμειακών ροών της λέγοντας ότι ορισμένοι συνδρομητές καθυστερούσαν τις πληρωμές λογαριασμών. Παράλληλα οι μετοχές στην ενέργεια διολίσθησαν λόγω των αδύναμων τιμών του αργού. 

«Η εικόνα των κερδών ήταν ίσως λίγο καλύτερη από ό,τι φοβόντουσαν οι επενδυτές», δήλωσε ο J. Bryant Evans, σύμβουλος επενδύσεων και διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Cozad Asset Management. και ίσως υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες αποτίμησης εκεί».

Ο S&P 500 .SPX κέρδισε 39,05 μονάδες ή 0,99%, για να κλείσει στις 3.998,95 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 161,96μονάδες ή 1,36% κλείνοντας στις 12.059,61 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 162,06 μονάδων, ή 0,5% και έκλεισε στις στις 32.036,90 μονάδες.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου έπληξε τον ενεργειακό τομέα S&P 500 ο οποίος υποχώρησε οδηγώντας σε πτώση στους 11 κύριους τομείς.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να περιμένουν με αγωνία τη συνεδρίαση της Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News