Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 23:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ανοδικά Dow και S&P 500 με ώθηση από Walmart και άλλους λιανοπωλητές

Η Walmart βλέπει μικρότερη πτώση κερδών φέτος, ενώ η Home Depot ξεπερνά τις εκτιμήσεις πωλήσεων και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξάνονται

Wall Street: Ανοδικά Dow και S&P 500 με ώθηση από Walmart και άλλους λιανοπωλητές

Ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν ανοδικά την Τρίτη, καθώς η Walmart και η Home Depot κέρδισαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν επιβαρύνοντας τον Nasdaq.

Η Walmart προέβλεψε μικρότερη πτώση στα κέρδη ολόκληρου του έτους από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, ενώ η Home Depot ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τριμηνιαίες πωλήσεις.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε, επιβαρύνοντας την τεχνολογία και άλλες μετοχές υψηλής ανάπτυξης.

Μετά από δυσκολία για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του έτους, οι μετοχές έχουν ανακάμψει από τα μέσα Ιουνίου, εν μέρει βοηθούμενες από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη αμερικανικών επιχειρήσεων.

Οι επενδυτές ήταν επίσης αισιόδοξοι ότι η Federal Reserve μπορεί να επιτύχει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία, καθώς συσφίγγει την πολιτική και αυξάνει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

O S&P 500 κέρδισε 8,06 μονάδες ή 0,19%, κλείνοντας στις 4.305,20 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 25,50 μονάδες ή 0,19% στις 13.102,55 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 239,57 μονάδων ή 0,71%, στις 34.152,01 μονάδες.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα πιθανότητα 60% για αύξηση 50 μονάδων βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και 40% πιθανότητα αύξησης 75 μονάδων βάσης.

Το επενδυτικό κλίμα εξακολουθεί να είναι πτωτικό, αλλά όχι πλέον «αποκαλυπτικά», σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της BofA για τους διαχειριστές παγκόσμιων κεφαλαίων τον Αύγουστο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News