Business & Finance Παρασκευή 12/08/2022, 23:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Nasdaq και S&P 500 καταγράφουν την τέταρτη εβδομαδιαία άνοδο

Wall Street: Nasdaq και S&P 500 καταγράφουν την τέταρτη εβδομαδιαία άνοδο

Με άνοδο έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street, καθώς οι ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κορυφώθηκε τον Ιούλιο αύξησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι μια ανοδική αγορά θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη και ώθησε τον S&P 500 και τον Nasdaq να δημοσιεύσουν την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα τους. κέρδη.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 17,5% από το χαμηλό των μέσων Ιουνίου, με τα τελευταία κέρδη που προέρχονται από τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας να δείχνουν βραδύτερη από την αναμενόμενη άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή και αιφνιδιαστική πτώση στις τιμές παραγωγού τον περασμένο μήνα.

Ο S&P 500 πέρασε το επίπεδο των 4.231 μονάδων, υποδεικνύοντας ότι ο δείκτης αναφοράς έχει ανακτήσει τις μισές απώλειές του από τον Ιανουάριο. Μια ανατροπή 50% για ορισμένους σηματοδοτεί μια ανοδική αγορά.

«Είναι πραγματικά απλώς ένας αριθμός, αλλά σίγουρα κάνει τους επενδυτές να αισθάνονται καλύτερα -τουλάχιστον εκείνους που αγόρασαν κοντά στα χαμηλά», δήλωσε ο Tim Ghriskey, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στο Inverness Counsel στη Νέα Υόρκη.

«Δεν θα μίλαγα ακόμη τη νίκη σε αυτήν την bear market. Πιθανότατα υπάρχουν ακόμα κακά νέα εκεί έξω. Αλλά υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να έχουμε δει τον πάτο».

Ο S&P 500 .SPX κέρδισε 72,88 μονάδες ή 1,73%, κλείνοντας στις 4.280,15 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 267,27 μονάδες ή 2,09% και έκλεισε στις 13.047,19 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 424,38 μονάδων ή 1,27%, στις 33.761,05 μονάδες.

Καθώς ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία σερί κερδών από τον Νοέμβριο, οι αναλυτές σημείωσαν ότι η Federal Reserve εξακολουθεί να έχει πολλά να κάνει, καθώς προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό αυξάνοντας επιθετικά τα επιτόκια χωρίς να πυροδοτήσει ύφεση.

«Οι αγορές έλαβαν σίγουρα υπέροχα νέα αυτή την εβδομάδα για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Dec Mullarkey, διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής και κατανομής περιουσιακών στοιχείων της SLC Management στη Βοστώνη.

«Ένας γύρος νίκης, από ορισμένες απόψεις, ήταν απαραίτητος, αλλά δεν σημαίνει ότι “η αποστολή εκπληρώθηκε” με κανέναν τρόπο. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε».

Ο πληθωρισμός μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να επιβραδυνθεί στο 7% ή λίγο χαμηλότερα, αλλά ο βασικός πληθωρισμός κάτω από το 4%, που είναι διπλάσιος από τον στόχο της Fed, θα είναι πιο σκληρός από ό,τι αναμένουν οι αγορές, είπε ο Mullarkey.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News