Business & Finance Τρίτη 14/06/2022, 16:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζικές απολύσεις στην Coinbase: Έρχεται βαρύς «χειμώνας» στα cryptos

Μαζικές απολύσεις στην Coinbase: Έρχεται βαρύς «χειμώνας» στα cryptos

Εν μέσω της πανωλεθρίας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και της κατάρρευσης στη μετοχή της Coinbase, η εταιρεία ανακοίνωσε πως απολύει σχεδόν το ένα πέμπτο του εργατικού της δυναμικού.

Σε επιστολή προς τους εργαζομένους, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, επισημαίνει ότι θα περικόψει το 18% των θέσεων πλήρους ωραρίου. Αυτή τη στιγμή, η Coinbase απασχολεί σχεδόν 5.000 άτομα. Σημειώνεται πως λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, η μετοχή της εισηγμένης στον Nasdaq υποχωρεί κατά περίπου 11,41%.

Κρυπτοχειμώνας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, σημείωσε ότι ενδέχεται να επέλθει ύφεση και κατά συνέπεια τόνισε ότι οφείλει να διαχειριστεί το ρυθμό μείωσης των κεφαλαίων και να αυξήσει την αποδοτικότητά της. Επίσης, υπογράμμισε ότι η εταιρεία διογκώθηκε «υπερβολικά γρήγορα» σε ένα bull market.

«Φαίνεται πως μπαίνουμε σε ύφεση μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια οικονομικής άνθισης. Μία ύφεση μπορεί να οδηγήσει σε έναν ακόμη κρυπτοχειμώνα και θα μπορούσε να διαρκέσει μία παρατεταμένη περίοδο», δήλωσε ο Armstrong, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι έπειτα από αντίστοιχες περιόδους κατάρρευσης παλιότερα είχε ακολουθήσει σημαντική μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας. «Ενώ είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την πορεία της οικονομίας ή των αγορών, πάντοντε οργανωνόμαστε για το χείριστο σενάριο, ώστε να μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε σε οποιοδήποτε περιβάλλον».

Αρχικά η Coinbase ανακοίνωε ότι παύει τις διαδικασίες προσλήψεων. Δύο εβδομάδες μετά, ο κολοσσός του κλάδου των κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε ότι η παύση αυτή παρατείνεται μέχρι νεωτέρας, παρότι νωρίτερα μέσα στο έτος προγραμμάτιζε να προσλάβει 2.000 επιπλέον άτομα.

«Το κόστος εργασίας είναι υπερβολικά υψηλό, ώστε να διαχειριστούμε την κατάσταση σε αυτή την ασταθή αγορά. Παρότι προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, σε αυτή την περίπτωση είναι πλέον σαφές σε εμένα ότι έχουμε προσλάβει υπερβολικά πολλά άτομα», δήλωσε ο Armstrong.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Coinbase έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της αξίας της τους τελεταίους μήνες. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον περασμένο Απρίλιο, όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων άνθιζε και οι επενδυτές στρέφονταν προς τις τεχνολογικές μετοχές. Ειδικότερα, η μετοχή της Coinbase έχει διολισθήσει κατά 79% φέτος και κατά 85% από το ιστορικό υψηλό. Εν τω μεταξύ, η τιμή του Bitcoin βρίσκεται περίπου στα 22.305 δολάρια.

Σημειώνεται πως και άλλες εταιρείες κρυπτονοσμιμάτων προχωρούν σε απολύσεις. Ενδεικτικά, η Layoffs.fyi εκτιμά ότι μόνο τον Ιούνιο έχουν χαθεί τουλάχιστον 5.500 θέσεις σε start up και τεχνολογικές εταιρείες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

«Μαύρη» μέρα για τα κρυπτονομίσματα

Από το Big Short στο Big Scam: Τα κρυπτονομίσματα είναι η νέα φούσκα των ακινήτων λέει ο Paul Krugman

Έσκασε (επιτέλους) η φούσκα των cryptos;

Κλοπές και απάτες στον κόσμο των NFTs

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News