Business & Finance Πέμπτη 7/07/2022, 23:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Με άνοδο για τέταρτη συνεχή ημέρα ο Nasdaq, καθώς οι φόβοι για αύξηση επιτοκίων αμβλύνονται

Wall Street: Με άνοδο για τέταρτη συνεχή ημέρα ο Nasdaq, καθώς οι φόβοι για αύξηση επιτοκίων αμβλύνονται

Με άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν ο S&P 500 και o Nasdaq την Πέμπτη καθώς η Federal Reserve υπαινίχθηκε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να μετριαστούν.

Τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν τον Ιούλιο μετά από ένα έντονο sell-off στο πρώτο εξάμηνο στο πλαίσιο της έκρηξης του πληθωρισμού, της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της απομάκρυνσης της Fed από την πολιτική εύκολου χρήματος.

Ο δείκτης S&P 500 .SPX έκλεισε υψηλότερα σε καθεμία από τις τέσσερις πρώτες συνεδριάσεις αυτού του μήνα, αφού κατέγραψε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση στο πρώτο εξάμηνο από το 1970. Ο δείκτης αναφοράς δεν είχε πέντε διαδοχικά κέρδη μέχρι στιγμής μέσα το 2022.

H Fed την Τετάρτη έδειξε την πρόθεσής τη να θέσει υπό έλεγχο τις τιμές. Ωστόσο, αξιωματούχοι της Fed αναγνώρισαν τον κίνδυνο οι αυξήσεις των επιτοκίων να έχουν «μεγαλύτερη από την αναμενόμενη» επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη και έκριναν ότι μια αύξηση κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης θα ήταν πιθανώς κατάλληλη στη συνεδρίαση πολιτικής τον Ιούλιο.

Ο λιγότερο επιθετικός τόνος επαναλήφθηκε στα σχόλια του διοικητή της Fed Christopher Waller την Πέμπτη. Χαρακτηρίζοντας υπερβολικούς τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ και υποστήριξε ότι είναι πιθανή μια αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο. 

Αυτό λήφθηκε ως σύνθημα από ορισμένους για να προσθέσουν θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών υψηλής ανάπτυξης, οι οποίες είχαν υποφέρει το πρώτο εξάμηνο του 2022 καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις προοπτικές τους σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.

«Αρχίζει να νιώθουμε ότι τα πραγματικά χρήματα αρχίζουν να επανέρχονται», δήλωσε ο Louis Ricci, επικεφαλής στην Emles Advisors.

O δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 346,87 μονάδων ή 1,12%, και έκλεισε στις 31.384,55 μονάδες σήμερα. Ο Nasdaq έκλεισε στις 11.621,35, σημειώνοντας άνοδο 259,49 (2,28%) και ο S&P 500 έκλεισε στις 3.902,62, αυξημένος κατά 57,54 μονάδες ή 1,50%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News