Business & Finance Δευτέρα 23/05/2022, 21:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζέιν Φρέιζερ (Citigroup): Η Ευρώπη οδεύει προς ύφεση

Τζέιν Φρέιζερ (Citigroup): Η Ευρώπη οδεύει προς ύφεση

Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη οδεύει σε ύφεση εξέφρασε η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ. 

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Φρέιζερ είπε ότι μία σειρά από παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και της συνεπακόλουθης ενεργειακής κρίσης, έχουν αφήσει την Ευρώπη ευάλωτη σε επιβράδυνση ακόμη και εάν ορισμένες περιοχές της επιδεικνύουν κάποιες αντοχές. 

«Η Ευρώπη βρίσκεται στο μέσον μίας καταιγίδας από τις διαταραχές στην αλυσίδα προσφοράς, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείσα εάν θεωρεί πως αυτοί οι παράγοντες θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε ύφεση, η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup απάντησε καταφατικά. 

Το κορυφαίο στέλεχος της Wall Street δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επιβράδυνση. Ωστόσο, η πρόβλεψη που είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2021 για ένα «δύσκολο χειμώνα» για τις αγορές αποδείχθηκε απόλυτα ακριβής, με τις αγορές να διολισθαίνουν σε ένα παρατεταμένο sell off στις αρχές του 2022 το οποίο συνεχίζεται έως σήμερα. 

Οι ΗΠΑ, οι οποίες αποδείχθηκαν πιο «ανθεκτικές» ως προς την οικονομία, την αγορά εργασίας και τις καταναλωτικές δαπάνες, μπορεί να αποφύγουν την ύφεση, είπε η Φρέιζερ. Πολλά ωστόσο θα εξαρτηθούν από τη στρατηγική αύξησης των επιτοκίων της Fed, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να κινείται ανοδικά. 

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε, η Ασία ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού και δείχνει σημάδια αισιοδοξίας. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: «Καμπανάκι» για οικονομική καταιγίδα από επιχειρηματίες και παγκόσμιους ηγέτες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News