Business & Finance Τρίτη 28/06/2022, 11:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «Mr Big Short» προβλέπει: Πότε θα τελειώσει το bear market

Ο «Mr Big Short» προβλέπει: Πότε θα τελειώσει το bear market

Η πτώση των αγορών πιθανότατα θα τελειώσει μόνο όταν οι επενδυτές ορκιστούν να μην αγοράσουν ξανά μετοχές τεχνολογίας, κρυπτονομίσματα και NFTs, εκτιμά ο Michael Burry, ο διαχειριστής που προέβλεψε την κρίση της στεγαστικής πίστης του 2008 και έγινε διάσημος μέσα από το βιβλίο –και τη μετέπειτα ταινία- «The Big Short».

Ο Burry θεωρεί ότι η ανάκαμψη που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα οι αγορές θα είναι ένα προσωρινό διάλειμμα.

«Δεν πιστεύω ότι (η πτώση) θα τελειώσει παρά μόνο όταν όλοι ορκιστούν ότι δεν θα αγοράσουν ποτέ NFT, δεν θα έχουν στην κατοχή τους ποτέ κρυπτονομίσματα και δεν θα έχουν ποτέ τεχνολογικές μετοχές», είπε σε πρόσφατο συνέδριο του Barrons o  Tom Siebel, δισεκατομμυριούχος του λογισμικού και CEO της C3.AI.

Ο Burry έγραψε τη φράση αυτή στον λογαριασμό του στο Twitter και υπενθύμισε ότι η απάθεια των επενδυτών «έδειξε» τον πάτο των αγορών σε προηγούμενες περιόδους πτώσης. «Αυτό ήταν το σημάδι το 2002, το 1932 και το 1974», επεσήμανε, σύμφωνα με το Business Insider.

Πότε θα φτάσουμε σε αυτό το ναδίρ της ψυχολογίας; Ο Burry πιστεύει όχι πριν από το 2023, με δεδομένη τη διάρκεια του bull market που προηγήθηκε. «Χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία για να παραγεμίσει το θέατρο. Δεν μπορούν να βγουν όλοι σε λιγότερο από έναν χρόνο».

Μάλιστα, ο Burry προειδοποίησε τους επενδυτές να μην ενθουσιάζονται με τα ράλι, καθώς στις πτωτικές περιόδους των αγορών έχουν υπάρξει δεκάδες φάσεις απότομης ανάκαμψης.

«Ποιος φανταζόταν ότι αυτή η χρονιά θα ήταν τόσο διασκεδαστική με όλα τα καταδικασμένα ράλι; Θυμηθείτε, από την κορυφή έως τον πάτο της περιόδου 1929-1932, είχαμε 10 ράλι άνω του 10%, με μέση απόδοση 23%. Στο 2000-2002, είχαμε 16 ράλι άνω του 10%, με μέση απόδοση 23%», έγραψε.

Ο επικεφαλής της Scion Asset Management έχει προβλέψει προηγουμένως ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει κατά 52% από τα τρέχοντα επίπεδα, με βάση τις επιδόσεις του δείκτη στα προηγούμενα bear markets.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Επανάληψη του 2008; Ο Mr Big Short βλέπει ξανά το αεροπλάνο να πέφτει

BofA: Η απαισιοδοξία χτύπησε κόκκινο – Σήμα αγορών δίνουν οι μετοχές

UBS: Τι να κάνετε σε ένα bear market

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News