Business & Finance Τετάρτη 25/05/2022, 14:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανάληψη του 2008; Ο Mr Big Short βλέπει ξανά το αεροπλάνο να πέφτει

Επανάληψη του 2008; Ο Mr Big Short βλέπει ξανά το αεροπλάνο να πέφτει

Με τα χρηματιστήρια να κατρακυλούν και τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ να επιβραδύνονται, ο Μάικλ Μπέρι δεν μπορεί παρά να θυμάται το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων και το κραχ που ακολούθησε, το 2008.

Ο επενδυτής που προέβλεψε εκείνη την κρίση, έβγαλε μια περιουσία και βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στην ταινία «The Big Short», βλέπει επικίνδυνους παραλληλισμούς.

«Όπως είχα πει για το 2008, είναι σαν να βλέπεις ένα αεροπλάνο να πέφτει. Πονάει, δεν είναι αστείο και δεν χαμογελάω», έγραψε στο Twitter.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Μπέρι είχε πει στο New York magazine ότι στα τέλη του 2007, καθώς η αγορά κατοικιών κατέρρεε, έβλεπε ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη, με ένα αεροπλάνο που έπεφτε.

«Ήξερα τι συνέβαινε, αλλά δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να κάνει για να το σταματήσει», είχε πει τότε.

Ο επικεφαλής της Scion Asset Management έγραψε το tweet του αφότου τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν μείωση σχεδόν 17% στις πωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο.

Ο S&P 500 έκλεισε χθες με απώλειες 18% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq έχει χάσει 29% στο ίδιο διάστημα.

Ο Μπέρι έχει προβλέψει ότι το επόμενο κραχ θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο του 2008, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι προειδοποίησε για «τη μεγαλύτερη κερδοσκοπική φούσκα όλων των εποχών σε όλα τα πράγματα».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Ξαναζώ το καλοκαίρι του 2008»: Βετεράνος της Wall Street βλέπει περαιτέρω πτώση 17%

Ο Mr. Big Short βρήκε την επόμενη φούσκα

UBS: Τι να κάνετε σε ένα bear market

BofA: Το sell off θυμίζει το σκάσιμο της φούσκας των dot com – Έπιασαν πάτο οι αγορές;

Capital Economics: O S&P 500, το bear market και το μισοάδειο ποτήρι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News