Business & Finance Τρίτη 14/06/2022, 10:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρύπα» 1,4 τρισ. δολαρίων στις τσέπες των βαθύπλουτων

«Τρύπα» 1,4 τρισ. δολαρίων στις τσέπες των βαθύπλουτων

Συνολικά 1,4 τρισ. δολάρια υπολογίζεται πως έχουν χάσει από την αρχή του έτους οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, καθώς τα χρηματιστήρια παγκοσμίως «λυγίζουν» μπροστά στις ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια δανεισμού και για τις πληθωριστικές πιέσεις. Μόνο χθες μάλιστα, οι βαθύπλουτοι έχασαν 206 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο πλούτος των ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού αυξήθηκε μόλις 4,2%, λιγότερο από όσους ζουν στην Ευρώπη ή στη Βόρειο Αμερική, ενώ επί περίπου μία δεκαετία βρίσκονταν πρώτοι στις σχετικές λίστες.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλει η Κίνα στις τεχνολογικές εταιρείες, αλλά και την αποκλιμάκωση στις τιμές των κατοικιών.
Μεταξύ των κορυφαίων χωρών, όπου ζουν οι περισσότεροι πλούσιοι συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Γερμανία. Σύμφωνα με σχετική έκθεση από την εταιρεία Capgemini, στις τέσσερις αυτές χώρες ζει περίπου το 64% των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως.

Επίσης, από την εν λόγω έκθεση προκύπτει ότι αυτοί με την μεγαλύτερη περιουσία είδαν και μεγαλύτερα οφέλη. Ειδικότερα, οι πλούσιοι με περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 30 εκατ. δολαρίων είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 9,6% σε σχέση με το 2020, στον ταχύτερο ρυθμό που έχει παρατηρηθεί ποτέ από την συγκεκριμένη έκθεση. Όσοι είχαν περιουσία μεταξύ 1 και 5 εκατ. δολαρίων, είχαν πολύ πιο περιορισμένη αύξηση του πλούτου στα περίπου 7,8%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Chanel: Τα δύο άγνωστα αδέρφια που πλουτίζουν από τις τσάντες των 8.800 ευρώ

Οι πέντε πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και πώς απέκτησαν τα χρήματά τους

Είστε πλούσιος; Νέα έρευνα ορίζει ποιοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News