Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 15:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CEO της Deutsche Bank: 50% πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση

CEO της Deutsche Bank: 50% πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση

Την ίδια μέρα που οι αναλυτές της Citi δημοσίευσαν την δυσοίωνη πρόβλεψη για πιθανότητες 50% παγκόσμιας ύφεσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank επιβεβαίωσε το σενάριο. Ο Christian Sewing μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου Future of Finance στην Φρανκφούρτη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι έχουμε πιθανότητες 50% για παγκόσμια ύφεση».

Ο CEO της Deutsche Bank προειδοποίησε ότι η διεθνής οικονομία ενδέχεται να βαίνει προς ύφεση, όσο οι κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τις προσπάθειες για να περιορίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Στη Ευρώπη και τις ΗΠΑ «η πιθανότητα ύφεσης στο δεύτερο μισό του 2023, ενώ παράλληλα τα επιτόκια δανεισμού ανεβαίνουν, είναι προφανώς αυξημένη σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαμε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος» στην Ουκρανία, τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επίσης, η Citigroup δήλωσε ότι η πιθανότητα ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας πλησιάζει το 50% καθώς οι κεντρικές τράπεζες συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική και η ζήτηση για αγαθά αποδυναμώνεται.

«Η εμπειρία της ιστορίας δείχνει ότι ο αποπληθωρισμός συχνά επιφέρει σημαντικό κόστος για την ανάπτυξη και βλέπουμε τη συνολική πιθανότητα ύφεσης να πλησιάζει τώρα το 50%», έγραψαν οι οικονομολόγοι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Citigroup: 50% οι πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης

Barclays: Έρχεται ύφεση στην Ευρώπη – Ο κίνδυνος του «doom loop»

Μασκ: Αναπόφευκτη η ύφεση στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News