Business & Finance Δευτέρα 6/06/2022, 16:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μασκ προειδοποιεί: Θα κάνει πίσω αν δεν μάθει πόσα spam bots έχει το Twitter 

Ο Μασκ προειδοποιεί: Θα κάνει πίσω αν δεν μάθει πόσα spam bots έχει το Twitter 

Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να εγκαταλείψει τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, εάν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν δώσει ακριβή δεδομένα για τους ψεύτικους λογαριασμούς και τα spam bots. 

Μια νέα επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι του Μασκ στο Τwitter τη Δευτέρα, αναφέρει ότι η εταιρεία παραβιάζει κατάφωρα τις υποχρεώσεις της και ότι ο Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων να τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς. 

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Μασκ είπε ότι θα έθετε τη συμφωνία «προσωρινά σε αναμονή», ενώ περιμένει την κοινωνική εταιρεία μέσων ενημέρωσης να παράσχει δεδομένα σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών της.

«Ο Μασκ πιστεύει ότι το Twitter αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα ζητούμενα δεδομένα λόγω ανησυχίας για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των δεδομένων του ίδιου του Μασκ», σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου.

«Ο Μασκ πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται ενεργά και εμποδίζει το δικαίωμα ενημέρωσης του», ανέφερε η επιστολή των δικηγόρων του Μασκ.

Στην εν λόγω επιστολή τονίζεται επίσης ότι απαιτείται από την Twitter «να παράσχει τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ζητεί ο Μασκ και συνδέονται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής… Ο κ. Μασκ έχει το δικαίωμα να αναζητά, και το Twitter είναι υποχρεωμένο να παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και στοιχεία, μεταξύ άλλων, «οποιονδήποτε εύλογο επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής».

«Εάν το Twitter είναι σίγουρο για τις εκτιμήσεις του σχετικά με τους [λογαριασμούς] spam, τότε ο κ. Μασκ δεν καταλαβαίνει τη διστακτικότητα της εταιρείας να του επιτρέψει να αξιολογήσει ανεξάρτητα αυτές τις εκτιμήσεις», αναφέρεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς να παραθέσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του, ο Μασκ έγραψε τον περασμένο μήνα στο Twitter ότι από τη βάση ενεργών χρηστών της πλατφόρμας, είναι πιθανό το «20% να αφορά ψεύτικους και spam λογαριασμούς», δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερους από ό,τι αναφέρει η εταιρεία, και ο αριθμός αυτός «μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερος».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Το email με το οποίο ενημέρωσε τους εργαζομένους της Tesla για τις απολύσεις

Χάος στο Twitter με τις δηλώσεις Μασκ: Νέα μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News