Business & Finance Σάββατο 4/06/2022, 09:29
ΒUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Το email με το οποίο ενημέρωσε τους εργαζομένους της Tesla για τις απολύσεις

Έλον Μασκ: Το email με το οποίο ενημέρωσε τους εργαζομένους της Tesla για τις απολύσεις

Με ένα email ενημέρωσε όλους τους εργαζομένους της Tesla ο διευθύνων σύμβουλός της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ την Παρασκευή ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων θα περικόψει το 10% των μισθωτών εργαζομένων και αντ’ αυτού θα βασίζεται σε περισσότερους ωρομίσθιους.

Μάλιστα, ο Έλον Μασκ ενημέρωσε πως έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την πορεία της οικονομίας και για αυτό θα περικόψει κατά 10% τον αριθμό των εργαζομένων της Tesla. Λίγες ημέρες πριν, είχε στείλει τελεσίγραφο στα ανώτατα στελέχη της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο τους διαφορετικά θα απολυθούν. 

Το email που έστειλε ο Μασκ:

«H Tesla θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού που είναι σε μισθολόγιο κατά 10% καθώς έχουμε υπερβολικό αριθμό εργαζομένων σε ορισμένους τομείς. Να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά ουσιαστικά κανέναν από τους εργαζομένους που κατασκευάζουν αυτοκίνητα, μπαταρίες ή εργάζονται στην εγκατάσταση ηλιακών πάνελ. Το προσωπικό που αμείβεται με την ώρα θα αυξηθεί. 

Έλον». 

To: Everybody
Subject: Headcount Reduction
Date: Friday, June 3, 2022

Tesla will be reducing salaried headcount by 10% as we have become overstaffed in many areas. Note this does not apply to anyone actually building cars, battery packs or installing solar. Hourly headcount will increase.

Elon

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση άνω του 9% στον απόηχο της είδησης για μείωση του προσωπικού εξαιτίας του «κακού προαισθήματος» που έχει ο Μασκ για την πορεία της οικονομίας. 

Η Tesla απασχολούσε 99.290 υπαλλήλους ανά τον κόσμο στα τέλη του 2021. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο Έλον Μάσκ στο προσωπικό της Tesla: Γυρίστε στο γραφείο ή απολύεστε

Χάος στο Twitter με τις δηλώσεις Μασκ: Νέα μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου

«Πήρε πόδι» η Tesla από κορυφαίο δείκτη ESG – Έξαλλος ο Μασκ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News