Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 15:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε.: «Πονοκέφαλος» για την Apple η συμφωνία για κοινή θύρα φόρτισης συσκευών 

Ε.Ε.: «Πονοκέφαλος» για την Apple η συμφωνία για κοινή θύρα φόρτισης συσκευών 

Ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία για μια κοινή θύρα φόρτισης των κινητών συσκευών (τηλέφωνα, tablets, ακουστικά), βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, η τελική συμφωνία αναμένεται να έρθει στις 7 του μηνός όταν θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το εν λόγω θέμα μεταξύ των δύο πλευρών, ένα μέτρο για το οποίο όμως αντιτίθεται σθεναρά η Apple

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία υποστηρίζει ότι η ακατάλληλη χρήση διεθνών προτύπων στέκεται εμπόδιο στην καινοτομία και ότι ο εξαναγκασμός των καταναλωτών να κάνουν χρήση νέων φορτιστών θα μπορούσε να δημιουργήσει τόνους από ηλεκτρονικά απόβλητα. 

Επί του παρόντος, οι κινητές συσκευές της Apple φορτίζουν μέσω της θύρας Lightning, ενώ αυτές με λειτουργικό Android μέσω θύρας USB-C.

Η συζήτηση για μια κοινή θύρα φόρτισης άρχισε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περισσότερο από μια δεκαετία πριν, καθώς πλήθαιναν τα παράπονα των χρηστών που ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν άλλους φορτιστές για συσκευές iPhone και άλλους για συσκευές Android.

Σύμφωνα με τις πηγές, η συζήτηση της ερχόμενης Τρίτης πιθανόν να είναι η τελευταία μεταξύ των χωρών-μελών και των Ευρωβουλευτών, από τη στιγμή που επιθυμία και των δύο μερών είναι να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία. 

Πέραν των κινητών συσκευών, οι Ευρωβουλευτές επιθυμούν το ίδιο να ισχύσει και για τους φορητούς υπολογιστές, δίχως όμως σε αυτή την πρόταση να έχει εναντιωθεί κάποια από τις κατασκευάστριες εταιρείες. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιέζει επίσης να υπάρξει ένα παρόμοιο μέτρο και στα ασύρματα συστήματα φόρτισης έως το 2025, γι αυτή την περίπτωση όμως τα κράτη-μέλη και η Κομισιόν επιδιώκουν ένα μεγαλύτερο διάστημα καθολικής εφαρμογής του, επικαλούμενοι τεχνικά ζητήματα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Αυξημένο το ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορές μέσω metaverse

Τίτλοι τέλους για το iPod: Η συσκευή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική

Κίνα: Μόνο κινεζικοί υπολογιστές στις κρατικές υπηρεσίες – Εντός διετίας η αντικατάσταση

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News