Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 21:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυρώσεις στη ρωσική χαλυβουργία Evraz που ανήκει εν μέρει στον Αμπράμοβιτς

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυρώσεις στη ρωσική χαλυβουργία Evraz που ανήκει εν μέρει στον Αμπράμοβιτς

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε κυρώσεις στην εταιρεία κατασκευής και εξόρυξης χάλυβα Evraz, της οποίας μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς.

«Η εταιρεία κατασκευής και εξόρυξης χάλυβα δραστηριοποιείται σε τομείς στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας», ανέφερε σε δήλωσής της η βρετανική κυβέρνηση.

«Το σημερινό πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι κανένας πολίτης ή εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να συναλλάσσεται μαζί τους».

Η κυβέρνηση εξέδωσε μια ξεχωριστή άδεια που έλεγε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν στις θυγατρικές της Evraz στη Βόρεια Αμερική.

Η Βρετανία είπε ότι η Evraz παράγει το 28% όλων των ρωσικών τροχών σιδηροδρόμων και το 97% των σιδηροδρομικών γραμμών στη Ρωσία, καθιστώντας τη ζωτικής σημασίας, καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί σιδηροδρομικές γραμμές για να μεταφέρει βασικές στρατιωτικές προμήθειες και στρατεύματα στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evraz έχει ανασταλεί από τις 10 Μαρτίου, όταν η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Η εταιρεία δήλωσε στις 11 Μαρτίου ότι 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της παραιτήθηκαν, αφήνοντας μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Αμπράμοβιτς κατέχει μερίδιο 28,64% στην εταιρεία και η Evraz είχε δηλώσει ότι δεν έχει αποτελεσματικό έλεγχο της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Στο 1% ανέβασε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Ρωσία: Νέο όραμα για τον Nord Stream 2 – Τι θα γίνει εάν η Ευρώπη αναθεωρήσει;

Πόσο θα πονέσει τη Ρωσία το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο πετρέλαιο;

Τουρκία: Κι άλλο γιοτ Ρώσου ολιγάρχη ελλιμενίζεται στα ύδατα της χώρας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News