Business & Finance Παρασκευή 22/04/2022, 13:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bρετανία: Έδωσε στην Gazprombank άδεια για πληρωμές φυσικού έως τέλη Μαίου

Bρετανία: Έδωσε στην Gazprombank άδεια για πληρωμές φυσικού έως τέλη Μαίου

Δεν υπάρχουν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της Ρωσίας για να πληρώνουν οι ξένες εταιρείες το φυσικό αέριο σε ρούβλια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά την απόφαση της Βρετανίας να χορηγήσει στην Gazprombank άδεια για πληρωμές φυσικού αερίου μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι όλα τα χρονοδιαγράμματα για τις πληρωμές είχαν καθοριστεί στο προεδρικό διάταγμα του Πούτιν στα τέλη Μαρτίου και οι διακανονισμοί θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το εν λόγω διάταγμα.

Τη Δευτέρα ο Πεσκόφ δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για τις λεγόμενες «μη φιλικές» χώρες, να στραφούν στις πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια που λήγουν τον Μάιο.

Η Βρετανία έχει χορηγήσει στη ρωσική Gazprombank και στις θυγατρικές της που υπόκεινται σε κυρώσεις άδεια πληρωμών μέχρι το τέλος Μαΐου, προκειμένου να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο, όπως προκύπτει από σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών.

Η άδεια επιτρέπει σε ένα φυσικό πρόσωπο ή μια εταιρεία να συνεχίσει τις πληρωμές στο πλαίσιο συμβολαίων που άρχισαν πριν από τις 21 Απριλίου 2022 και επιτρέπει ενέργειες όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών για την πραγματοποίηση τέτοιων πληρωμών, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μεντβέντεφ: Εξαγωγές τροφίμων και σιτηρών μόνο σε «φιλικές» χώρες σε ρούβλι και εθνικό συνάλλαγμα

Φυσικό αέριο: Γιατί ο Πούτιν θέλει ρούβλια – Θα ρισκάρει τελικά 321 δισ. δολάρια;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News