Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 15:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρελαϊκό εμπάργκο: Δεν υπάρχει συμφωνία – Ποιες χώρες αντιδρούν

Πετρελαϊκό εμπάργκο: Δεν υπάρχει συμφωνία – Ποιες χώρες αντιδρούν

Οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σε συμφωνία επί των προτάσεων της Κομισιόν για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά αναμένεται να κινηθούν πιο κοντά σε μια συμφωνία κατά την αυριανή τους συνάντηση, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών.

Η Κομισιόν πρότεινε την σταδιακή επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο τους επόμενους έξι μήνες και σε βάθος οκτώ μηνών για το ντίζελ και τα άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. Οι προτάσεις δίνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έως τα τέλη του 2023, για την εφαρμογή του εμπάργκο στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, λόγω της υψηλής εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο.

Οι πρεσβευτές είχαν την πρώτη τους συζήτηση για τις προτάσεις σήμερα, με τη σχετική συνάντηση να λήγει χωρίς συμφωνία. Κάποιες χώρες εξέφρασαν ανησυχίες για τα προτεινόμενα μέτρα, είπε η πηγή του Reuters.

Συγκεκριμένα, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Βουλγαρία εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το πετρελαϊκό εμπάργκο, με την πηγή, ωστόσο, να μην αποκλείει μία συμφωνία κατά την αυριανή συνάντηση.

Η Σλοβακία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί μία μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο τουλάχιστον τριών ετών για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κομισιόν: Σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Εξαιρέσεις και διαμαρτυρίες από τις χώρες της ΕΕ

Το κόλπο της Ε.Ε.: Πώς θα «γονατίσει» τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου

Άλμα στο πετρέλαιο, υψηλό 2 ετών στο ρούβλι μετά τις ανακοινώσεις της Κομισιόν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News