Business & Finance Πέμπτη 24/03/2022, 15:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Νέο τοπίο στην αγορά εργασίας – Χαμηλότερος αριθμός νέων επιδομάτων ανεργίας από το 1969

ΗΠΑ: Νέο τοπίο στην αγορά εργασίας – Χαμηλότερος αριθμός νέων επιδομάτων ανεργίας από το 1969

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Η ζήτηση για εργαζομένους εξακολουθεί να ξεπερνά τον αριθμό των Αμερικανών διαθέσιμων για δουλειά, ενώ παράλληλα ο πληθωρισμός – που βρίσκεται στα ύψη – αποτελεί κίνητρο για αναζήτηση εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας υποχώρησε κατά 28.000 στις 187.000 την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις, που ανέμεναν ότι ο αριθμός θα σκαρφαλώσει στις 210.000 αιτήσεις.

Επίσης, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο 1,35 εκατομμύρια στις επτά ημέρες μέχρι τις 12 Μαρτίου. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που έχει σημειωθεί από το 1970.

Η εικόνα που έχει σχηματιστεί με τον αριθμό των αιτήσεων εργασίας είναι ανιπροσωπευτική της αγοράς των ΗΠΑ, όπου οι εργοδότες προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να κρατήσουν τους εργαζόμενούς τους και να προσελκύσουν νέους. Όπως σημειώνει το Bloomberg, αναμένεται πως ο αριθμός των νέων αιτήσεων εργασίας θα παραμείνει χαμηλός, καθώς το χαμηλό επίπεδο αποταμιεύσεων στα αμερικανικά νοικοκυριά και ο υψηλότατος πληθωρισμός δίνει κίνητρο σε πολλούς Αμερικανούς να εργαστούν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στους εργαζόμενους σας, αν δεν θέλετε να τους χάσετε

Τετραήμερη εργασία: Και όμως, υπάρχουν και μειονεκτήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News