Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 16:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρημος, χιόνι και σκι – Πώς το Ντουμπάι μπαίνει στον χάρτη των χειμερινών σπορτς

Έρημος, χιόνι και σκι – Πώς το Ντουμπάι μπαίνει στον χάρτη των χειμερινών σπορτς

Σκι στην έρημο; Γιατί όχι, απαντούν χιλιάδες άτομα, τα οποία κάθε χρόνο επισκέπτονται το Ντουμπάι, και συγκεκριμένα το Mall of the Emirates, όπου λειτουργεί μια τεράστια πίστα με τεχνητό χιόνι, μήκους 400 μέτρων. 

Από το 2005, όταν και πρωτο-άνοιξε το Ski Dubai, η πόλη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει καταστεί χειμερινό θέρετρο, προσελκύοντας ετησίως 80.000 τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Το θεματικό πάρκο διαθέτει «φρέσκο» χιόνι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κολλημένη στο -4 βαθμούς Κελσίου. Ανεξαρτήτως αν έξω, ο υδράργυρος χτυπάει ακόμη και 40άρια. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το Ski Dubai έχει βραβευτεί έξι συνεχόμενες χρονιές -συμπεριλαμβανομένης και της φετινής σεζόν- ως το καλύτερο εσωτερικό ski resort του πλανήτη. 

Ας σημειωθεί, εξάλλου, ότι στόχος του αραβικού βασιλείου είναι η σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τα ορυκτά καύσιμα, μέσω της διαφοροποίησης των πηγών κρατικών εσόδων. Και ο χειμερινός τουρισμός επιτελεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Έρημος, χιόνι και σκι – Πώς το Ντουμπάι μπαίνει στον χάρτη των χειμερινών σπορτς-1
*Φωτ. AP

Την ίδια επιδίωξη «μοιράζεται» και η Σαουδική Αραβία, η οποία ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα τεράστιο εσωτερικό χιονοδρομικό κέντρο, έκτασης 40.000 τετραγωνικών μέτρων -γνωστό και ως Πόλη του Χιονιού.

Πάντως, δεν είναι λίγοι όσοι αντιδρούν στα παραπάνω σχέδια, προτάσσοντας ως βασικό αντεπιχείρημα την έλλειψη νερού στην περιοχή, αλλά και τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες για τη συντήρηση του τεχνητού χιονιού. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώτος εταιρικός φόρος στον φορολογικό παράδεισο της Μέσης Ανατολής

Ήρθε η ώρα για το πρώτο καζίνο στη χώρα που απαγορεύει το τζόγο;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News