Business & Finance Τετάρτη 14/07/2021, 21:41
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Πτώση 2% στις φήμες για συμφωνία στον ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Πτώση 2% στις φήμες για συμφωνία στον ΟΠΕΚ+

Στο προσκήνιο επανέρχονται οι ανησυχίες για υπερβολική προσφορά στην αγορά πετρελαίου που ενδεχομένως να μην μπορέσει να απορροφηθεί από τη ζήτηση, σε μία εξέλιξη που άσκησε έντονες πτωτικές πιέσεις στις τιμές.

Την αφορμή έδωσε τηλεγράφημα του Reuters που ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό ο οποίος θα «ξεκλειδώσει» τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής. 

Οι τιμές πετρελαίου ενέτειναν τις απώλειές τους μετά τα κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι η ζήτηση για βενζίνη μειώθηκε σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα. Ενώ η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου, για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, η πτώση επισκιάστηκε από τη μειωμένη ζήτηση για βενζίνη. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρεί περισσότερο από 2% στα 74,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κατέγραφε απώλειες κοντά στο 2% κινουμενη στα 73,70 δολάρια. 

Οι τιμές υποχώρησαν στην είδηση του Reuters ότι Ριάντ και Αμπου Ντάμπι κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό στο θέμα του βασικού επιπέδου παραγωγής, σε μία εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για συμφωνία στους κόλπους τους ΟΠΕΚ+ για παράταση των μειώσεων στην παραγωγή έως τα τέλη του 2022. Ωστόσο, το υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σημείωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία και ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. 
 
Πιέσεις δέχθηκε η αγορά πετρελαίου και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού της Κίνας μειώθηκαν 3% το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο – στην πρώτη συρρίκνωση από το 2013. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News