Business & Finance Τρίτη 6/07/2021, 21:29
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με Ριάντ και Αμπου Ντάμπι για το πετρέλαιο

ΗΠΑ: Βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με Ριάντ και Αμπου Ντάμπι για το πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του ΟΠΕΚ και των βασικών εταίρων του και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία…, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε προστική οικονομικά και αξιόπιστη ενέργεια», όπως είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Οι ΗΠΑ παρενέβησαν λόγω ανησυχιών ότι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων και η διένεξη στους κόλπους τους ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να πυροδοτήσει μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, σε μία εξέλιξη που θα λειτουργούσε ανασταλτικά στην ανάκαμψη των οικονομιών μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αφορμή για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ήταν η εμπλοκή από τα Ηνωμένα Αραβικπά Εμιράτα τα οποία συναίνεσαν μεν στην πρόταση του ΟΠΕΚ+ με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία για σταδιακή αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, αλλά αρνήθηκαν την παράταση της περυσινής συμφωνίας μείωσης της παραγωγής έως τα τέλη του 2022 αντί έως τα τέλη Απριλιου που είχε αποφασιστεί αρχικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News