Business & Finance Κυριακή 6/02/2022, 08:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι

Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι

Οι διακυμάνσεις του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων απαιτούν γερά νεύρα. Το Σάββατο, το bitcoin άγγιξε το υψηλό δύο εβδομάδων, φτάνοντας μια ανάσα από τα 42.000 δολάρια και ανεβάζοντας τα κέρδη του από το χαμηλό των 32.950 δολαρίων της 24ης Ιανουαρίου στο 27%. 

Αυτοί οι τέσσερις καθημερινοί άνθρωποι μίλησαν στη New York Post για το πώς κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι ποντάροντας στα κρυπτονομίσματα. 

Rachel Siegel: Η αναπληρώτρια δασκάλα  αγόρασε σπίτι στην Καραϊβική

Η 29χρονη σήμερα Siegel ανακάλυψε τον κόσμο του crypto όταν ένας φίλος της την κάλεσε στο πάρτι ενός συνεδρίου κρυπτονομισμάτων, στα τέλη του 2017. Βλέποντας ένα δωμάτιο γεμάτο με ανθρώπου που είχαν πάθος με τα κρυπτονομίσματα, αποφάσισε να κάνει και εκείνη την πρώτη της επένδυση, τοποθετώντας στην αγορά ό,τι έμενε από τον μισθό της, δηλαδή συνήθως μόλις 25 δολάρια την εβδομάδα. 

Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι-1

Παρότι δεν αποκαλύπτει τα ακριβή νούμερα, η Siegel λέει ότι οι επενδύσεις της αξίζουν σήμερα λίγα εκατομμύρια. Πλέον, έχει παραιτηθεί από τη δουλειά της ως αναπληρώτρια δασκάλα στη Νέα Υόρκη, δουλεύει ως influencer κρυπτονομισμάτων υπό το ψευδώνυμο @CryptoFinally και μόλις αγόρασε το δικό της σπίτι στην Καραϊβική. 

Kane Ellis: Παράτησε το λύκειο, αγόρασε Maserati  

Το 2011, ο Αυστραλός Kane Ellis ήταν 18 χρόνων, είχε παρατήσει το λύκειο και δούλευε στον τομέα της πληροφορικής, όταν έμαθε πώς να κάνει mining κρυπτονομισμάτων. Όσο εκείνος βρισκόταν στη δουλειά του, ο υπολογιστής του έκανε mining, κερδίζοντας αρχικά περίπου 4 bitcoin την ημέρα, που τότε άξιζαν μόλις 8 δολάρια. 

Μάλιστα μία φορά, πλήρωσε 4 bitcoin για ένα γεύμα στα McDonald’s, τα οποία εάν είχε κρατήσει, θα άξιζαν 150.000 δολάρια σήμερα. 

View this post on Instagram

A post shared by Kane Ellis (@kane.carswap)

 

Στα 29 του χρόνια πλέον, ο Ellis είναι ο συνιδρυτής της CarSwap, μιας online πλατφόρμας για αγοραστές και πωλητές αυτοκινήτων, την οποία μπόρεσε να δημιουργήσει με τη βοήθεια των κερδών του από τα κρυπτονομίσματα. Βέβαια, έριξε τα κέρδη του και στην αγορά ακριβών αυτοκινήτων, όπως μία Maserati GranTurismo. 

Ο ίδιος λέει ότι τα κρυπτονομίσματα του επέτρεψαν να ζήσει τη ζωή που ονειρευόταν, ενώ η συμβουλή που δίνει σε όλους είναι να κρατήσουν τα bitcoin τους μακροπρόθεσμα. Αυτή είναι μία επένδυση δύο, πέντε, δέκα ετών, εξηγεί. 

Terrance Leonard: Θα σταματήσει να δουλεύει μέσα στο 2022

Ο Leonard μπήκε στα κρυπτονομίσματα το 2013, όταν δούλευε ως μηχανικός λογισμικού, όμως δεν τα πήγε καλά. Η αγορά έμοιαζε με την Άγρια Δύση τότε και καθώς φοβόταν ότι θα χάσει όλα του τα χρήματα, έκανε πίσω έως το 2019. 

Τότε, ένας συνάδελφος του εξήγησε πώς λειτουργεί η αγορά και αποφάσισε να επενδύσει 2.000 δολάρια. Έκτοτε, έχει επενδύσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, κυρίως στο Ethereum και σε κάποια μικρότερα νομίσματα, όπως το Unibright, με το χαρτοφυλάκιό του να έχει φτάσει στο εκατομμύριο. 

Πρόσφατα, πούλησε μερικά coins για να δώσει προκαταβολή για ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στην Ουάσιγκτον. Και σχεδιάζει να αποσυρθεί από τη δουλειά του μέσα στο 2022. 

Lea Thompson: Girl Gone Crypto

Η Thompson άκουσε πρώτη φορά για τα κρυπτονομίσματα τα πρώτα χρόνια της αγοράς, από έναν φίλο της που έκανε mining. Όμως το 2017 άρχισε να ασχολείται με τον κόσμο του blockchain. 

Δούλευε στον τεχνολογικό κλάδο, όμως τα χρήματα δεν την έφταναν και έτσι προσπαθούσε να κάνει διάφορα πράγματα στον ελεύθερο χρόνο της. Μία από αυτές τις δουλειές ήταν ένα blog για μία πλατφόρμα, η οποία την πλήρωνε σε κρυπτονομίσματα. 

Τότε άρχισε να κάνει και επενδύσεις, βάζοντας 500 έως 1.000 δολάρια τον μήνα στο bitcoin και το Ethereum, με αποτέλεσμα σταδιακά να χτίσει το χαρτοφυλάκιό της αλλά και τους followers της στα social media, στους 200.000. 

 

Τα κέρδη της ήταν αρκετά για να παραιτηθεί από τη δουλειά της και να γίνει influencer του crypto, υπό το ψευδώνυμο Girl Gone Crypto.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Επένδυση-«πύραυλος»: Εάν είχατε τοποθετήσει 10 δολάρια πριν ένα χρόνο θα είχατε σήμερα 3 εκατ. δολάρια

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων

Από άνεργοι, εκατομμυριούχοι: Πώς δύο αδέρφια πλούτισαν με ένα κρυπτονόμισμα-παρωδία


Ακολουθήστε το Money Review στο Google News