Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 16:41
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων

Ο Μπράιαν Άρμστρονγκ, CEO της Coinbase, της εταιρείας που διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων του κόσμου, είναι ο αγοραστής μίας  έπαυλης αξίας 133 εκατ. δολαρίων που άλλαξε χέρια στο Λος Άντζελες, όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Η αγοραπωλησία, που έκλεισε τον Δεκέμβριο, αφορά μία από τις ακριβότερες κατοικίες που έχουν πουληθεί ποτέ στο Λος Άντελες.

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων-1
φωτ.: John Pawson

Πωλητής ήταν μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συνδέεται με τον Ιάπωνα επιχειρηματία Χιντέκι Τομίτα, η οποία είχε αποκτήσει το ακίνητο το 2018 αντί 85 εκατ. δολαρίων.

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων-2
φωτ.: John Pawson

Η μινιμαλιστική έπαυλη των 1.800 τ.μ. και των πέντε υπνοδωματίων έχει σχεδιαστεί από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Τζον Πόσον, ενώ το ακίνητο περιλαμβάνει και έναν ξενώνα άλλων πέντε υπνοδωματίων σε γειτονικό οικόπεδο. Η κεντρική κατοικία διαθέτει θέατρο, γυμναστήριο και σπα.

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων-3
φωτ.: Jim Bartsch

Η Coinbase ήταν η πρώτη από τις μεγάλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων που μπήκε στο χρηματιστήριο, τον Απρίλιο, κάνοντας τον Μπράιαν Άρμστρονγκ έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό deal στην αγορά του real estate από τους κροίσους του crypto. Πριν από λίγο καιρό, ο συνιδρυτής της εταιρείας NFT blockchain, Worldwide Asset eXchange, Τζόναθαν Γιάντις, αγόρασε ένα μεγάλο ακίνητο έξω από το Ντένβερ αντί 12,5 εκατ. δολαρίων.

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων-4
φωτ.: Jim Bartsch

Μεγιστάνας νέας γενιάς

Ο Μπράιαν Άρμστρονγκ ονειρευόταν να γίνει επιχειρηματίας της τεχνολογίας από τότε που πήγαινε στο Λύκειο. Όμως το πρώτο του εγχείρημα, ένα σάιτ ιδιαίτερων μαθημάτων, δεν «έπιασε» ποτέ.

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων-5
φωτ.: Jim Bartsch

Γύρω στο 2010, καθώς αναζητούσε μια δουλειά στη Silicon Valley, βρήκε μπροστά του μία ενδιαφέρουσα ιδέα που μιλούσε για ένα peer-to-peer ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin. Και πολύ γρήγορα «κόλλησε». 

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων-6
φωτ.: Jim Bartsch

Αρχικά δημιούργησε ένα πρωτότυπο wallet για Bitcoin, εξαιτίας του οποίου έγινε δεκτός στο περίβλεπτο πρόγραμμα Y Combinator. Και στη συνέχεια ίδρυσε το Coinbase. 

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων-7
φωτ.: Jim Bartsch

Πολλοί ειδικοί του finance έλεγαν –και εξακολουθούν να λένε μέχρι και σήμερα- ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι πιο αξιόπιστα από τα χρήματα της Μονόπολης. Όμως, η εταιρεία του Άρμστρονγκ επέζησε από τις απότομες διακυμάνσεις της αγοράς του crypto και καθιερώθηκε. Με την είσοδό της στο χρηματιστήριο και την εκτίναξη της κεφαλαιοποίησής της έως τα 100 δισ. δολάρια, θεωρείται πλέον mainstream. 

Σήμερα, η Coinbase έχει 7,4 εκατ. μηνιαίους χρήστες, πάνω από 250 δισ. δολάρια σε ενεργητικό πελατών και 2.700 υπαλλήλους. 

Σύμφωνα με το Forbes, ο Μπράιαν Άρμστρονγκ διαθέτει περιουσία 10,3 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κρυπτονομίσματα: Πόσα θα είχατε σήμερα εάν είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια στις αρχές του έτους

Από άνεργοι, εκατομμυριούχοι: Πώς δύο αδέρφια πλούτισαν με ένα κρυπτονόμισμα-παρωδία

Οι κροίσοι του «crypto»: Τραπεζίτης της Goldman Sachs πλούτισε με το dogecoin και παραιτήθηκε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News