Business & Finance Παρασκευή 28/01/2022, 10:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Grimacecoin: Τι είναι και γιατί εκτινάχθηκε κατά 285.000% σε λίγες ώρες

Grimacecoin: Τι είναι και γιατί εκτινάχθηκε κατά 285.000% σε λίγες ώρες

Το λένε grimacecoin, είναι εμπνευσμένο από την μωβ μασκότ που χρησιμοποιεί η McDonald’s στο διαφημιστικό υλικό της και μόλις εκτινάχθηκε κατά 285.000%. Φυσικά, όπως συμβαίνει συχνά στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Elon Musk. 

Η ιστορία του grimacecoin ξεκίνησε όταν ο Elon Musk προσπάθησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, να πείσει την McDonald’s να αρχίσει να δέχεται το dogecoin ως μέσο πληρωμών, λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση, θα φάει ένα παιδικό γεύμα της εταιρείας, Happy Meal, στην τηλεόραση. 

 

«Μόνο εάν η Tesla κάνει δεκτό το grimacecoin», απάντησε η McDonald’s, τουιτάροντας την crypto εκδοχή του Grimace, της μωβ μασκότ της. 

 

Κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων CoinDesk, το grimacecoin, που μόλις δημιουργήθηκε, εκτινάχθηκε κατά 285.641% μερικές ώρες μετά το tweet. 

Μόνο στο δίκτυο Binance Smart Chain, περίπου 10 ακόμα εκδοχές του grimacecoin άρχισαν να διαπραγματεύονται. Ένα από αυτά τα νομίσματα ξεκίνησε από τα 0,0007 δολάρια και έφτασε έως τα 2 δολάρια, πριν να πέσει στα 0,60 δολάρια. 

Η McDonald’s ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν έχει καμία σχέση με το grimacecoin. 

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να θυμίσει ότι και το dogecoin ξεκίνησε σαν αστείο το 2013 και σήμερα είναι στο top10 των κρυπτονομισμάτων με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση.  

Πώς μπήκε η McDonald’s στη συζήτηση για τα cryptos 

Με την τελευταία πτώση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, δεν ήταν λίγοι οι παίκτες της αγοράς που αστειεύονταν στο Twitter λέγοντας ότι η τιμή του bitcoin αρχίζει να μοιάζει με τις χρυσές αψίδες της McDonald’s. Άλλοι έλεγαν ότι θα έπρεπε να πιάσουν δουλειά στα McDonald’s εάν το trading κρυπτονομισμάτων δεν πάει καλά. 

Ακόμα και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ και γνωστός υποστηρικτής του bitcoin, Nayib Bukele, τουίταρε μία φωτογραφία του όπου φορά το καπέλο και το ταμπελάκι με το όνομα των υπαλλήλων της McDonald’s. 

 

Μέχρι στιγμής, το bitcoin σημειώνει πτώση 24% από τις αρχές του έτους, αφού έχει πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια, έναντι του ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News