ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επένδυση-«πύραυλος»: Εάν είχατε τοποθετήσει 10 δολάρια πριν ένα χρόνο θα είχατε σήμερα 3 εκατ. δολάρια

Επένδυση-«πύραυλος»: Εάν είχατε τοποθετήσει 10 δολάρια πριν ένα χρόνο θα είχατε σήμερα 3 εκατ. δολάρια

Όλες κι όλες 30 αναζητήσεις έγιναν τον Δεκέμβριο του 2020 για το Shiba Inu στο Google. Όμως, τον τελευταίο χρόνο, η δημοτικότητα του κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε, καθώς τον Δεκέμβριο του 2021 περισσότεροι από 2,7 εκατ. άτομα αναζήτησαν το «Shiba Inu coin» στο Google, με τις σχετικές αναζητήσεις να σημειώνουν έκρηξη κατά 9,1 εκατομμύρια τοις εκατό.

Ακόμα μεγαλύτερη, βέβαια, υπήρξε η έκρηξη της τιμής του κρυπτονομίσματος. Ένα Shiba Inu άξιζε μόλις 0,000000000133 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά είχε φτάσει στα 0,00004422 δολάρια έναν χρόνο αργότερα. Η τιμή παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, όμως η ευκαιρία για όσους εντόπισαν εγκαίρως τη δυναμική του coin με τον σκύλο υπήρξε τεράστια.

Επένδυση-«πύραυλος»: Εάν είχατε τοποθετήσει 10 δολάρια πριν ένα χρόνο θα είχατε σήμερα 3 εκατ. δολάρια-1

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BrokerChooser, η τιμή του Shiba inu αυξήθηκε κατά 33 εκατομμύρια τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος είχε επενδύσει 10 δολάρια  στο κρυπτονόμισμα τον Δεκέμβριο του 2020, θα έβλεπε την επένδυσή του να φτάνει στα 3. 324.812 δολάρια μετά από 12 μήνες.

Το Terra

Το Terra ήταν το κρυπτονόμισμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στο ίδιο διάστημα, καθώς από τα 0,389 δολάρια αναρριχήθηκε στα 64,23 δολάρια. Η τιμή του Terra εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο, όταν άντλησε 25 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχαν οι Galaxy Digital, Coinbase Ventures, Pantera Capital και άλλοι.

Το Sandbox

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Sandbox, η τιμή του οποίου αυξήθηκε από τα 0,04569 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2020 στα 6,58 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 14.300%.

Τα κρυπτονομίσματα που αύξησαν περισσότερο τις αναζητήσεις τους στο Google 

Επένδυση-«πύραυλος»: Εάν είχατε τοποθετήσει 10 δολάρια πριν ένα χρόνο θα είχατε σήμερα 3 εκατ. δολάρια-2

Η ιστορία του Shiba inu 

Το shiba inu δημιουργήθηκε με βάση το dogecoin, το οποίο με τη σειρά του δημιουργήθηκε για να «κοροϊδέψει» το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Δημιουργός του ήταν κάποιος που αυτοαποκαλείται Ryoshi, που σημαίνει «ψαράς» για γιαπωνέζικα. «Έχω πει από την αρχή, είμαι ένας κανένας, δεν είμαι σημαντικός», γράφει ο Ryoshi, δίπλα σε μία φωτογραφία ενός ψαρά που ρίχνει τα δίχτυα του στο νερό.

«Οι προσπάθειες να ξεσκεπαστεί η ‘ταυτότητά’ μου, ακόμα και εάν επιτύχουν, θα είναι απογοητευτικές. Είμαι απλά ένας τύπος χωρίς σημασία, που γράφει στο πληκτρολόγιο και είμαι αναπληρώσιμος. Είμαι ο Ryoshi», γράφει.

to-kalytero-trade-olon-ton-epochon-pos-evgale-kerdi-7-000-000-000-se-14-mines1

«Με το shiba, ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι κανείς δεν είναι αρχηγός. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να έχει την ευθύνη, κανένας δεν είναι υπεύθυνος και καμία οντότητα δεν έχει τα κλειδιά του βασιλείου», σημειώνει.

«Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι εσύ είσαι υπεύθυνος», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: 

Άλλος ένας κροίσος του crypto: Πώς πήρε σύνταξη στα 35 του με το shiba inu

Το καλύτερο trade όλων των εποχών; Πώς έβγαλε κέρδη 7.000.000.000% σε 14 μήνες

Ποια crypto είναι πλέον στη… μόδα – Σε δεύτερη μοίρα το Bitcoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News