Business & Finance Τρίτη 18/01/2022, 15:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Prada: Τα έσοδα του 2021 ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα 

Prada: Τα έσοδα του 2021 ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα 

Με μια καθόλα ισχυρή ανάκαμψη των πωλήσεών της μετά το σοκ προερχόμενο από την πανδημία, η ιταλική εταιρεία πολυτελών ενδυμάτων και ειδών, Prada, είδε τα έσοδά της όχι μόνο να επανέρχονται στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά και να τα υπερβαίνουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 41%, στα 3,364 δισ. ευρώ, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 8% σε σχέση με εκείνο του 2019, αλλά και από τα 3,28 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Η ιταλική εταιρεία ευνοήθηκε τα μέγιστα από την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για πολυτελείς τσάντες και ενδύματα, καθώς οι καταναλωτές μετά τα lockdowns θέλησαν να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους, επιστρέφοντας στις κάθε είδους κοινωνικές συναθροίσεις. 

Ιδιαίτερα κατά το δεύτερο ήμισυ του 2021 οι πωλήσεις ανέβασαν ταχύτητα χάρη στο κανάλι της λιανικής πώλησης, με τα έσοδα των πωλήσεων να ενισχύονται κατά 27% σε σχέση με το 2020 και κατά 21% σε σχέση με το 2019. 

Η ισχυρή κερδοφορία της Prada, αποτελεί επιβράβευση της διοίκηση της εταιρείας, της οποίας η νέα στρατηγική ήθελε να επεκταθεί σε περισσότερες αγορές και να αυξήσει το μερίδιο που συνεισέφεραν στα συνολικά της έσοδα οι πωλήσεις από το διαδίκτυο. Υπό το πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, η ιταλική εταιρεία έθεσε ως μεσοπρόθεσμο στόχο πωλήσεις της τάξεως των 4,5 δισ. ευρώ. 

«Ο όμιλος Prada διαθέτει τις δυνατότητες και τους πόρους να κινηθεί με ιδίες δυνάμεις και να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους για την ανάπτυξή του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης, Πατρίσιο Μπερτέλι, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως να αφήσει τα ηνία της εταιρείας στον γιο του Λορένζο, σε τρία με τέσσερα χρόνια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News