Business & Finance Τρίτη 30/11/2021, 09:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Zara: «Αλλαγή σελίδας» στη διοίκηση της εταιρείας

«Ζω και αναπνέω γι αυτή την εταιρεία από την παιδική μου ηλικία», δηλώνει η Μάρτα Ορτέγκα

Zara: «Αλλαγή σελίδας» στη διοίκηση της εταιρείας

Αλλαγή σελίδας στη διοίκηση προχωράει η Zara, όπως έκανε γνωστό με κατάθεσή της στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή η εταιρεία.

Σύμφωνα με την κατάθεση, τη θέση του παραιτηθέντος προέδρου Κάρλος Κρέσπο, αναλαμβάνει η κόρη του ιδρυτή και μεγαλομέτοχου του ομίλου Inditex, Αμάνσιο Ορτέγκα.

Τα καθήκοντα του προέδρου η Μάρτα Ορτέγκα, θα τα μοιράζεται με τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο στη Zara, Κάρλος Κρέσπο (ο οποίος παράλληλα θα αναλάβει και τη θέση του επικεφαλής λειτουργίας), τη θέση του οποίου θα αναπληρώσει ο Γκαρσία Μασέιρας.

Zara: «Αλλαγή σελίδας» στη διοίκηση της εταιρείας-1

Ο Ίσλα παραιτείται μετά από 17 χρόνια στην εταιρεία, όπου ήταν αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πριν γίνει εκτελεστικός πρόεδρος το 2011.

Ο Γκαρσία Μασέιρας εντάχθηκε στην Inditex τον Μάρτιο ως γενικός γραμματέας και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου, ενώ στο παρελθόν έχει εργασθεί στις τράπεζες, Banco Popular και Banco Santander.

«Ζω και αναπνέω γι αυτή την εταιρεία από την παιδική μου ηλικία και έμαθα από όλους τους σπουδαίους επαγγελματίες με τους οποίους έχω συνεργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια», δήλωσε η 37χρονη Μάρτα Ορτέγκα. «Πάντα έλεγα ότι θα αφιέρωνα τη ζωή μου στο να οικοδομήσω την κληρονομιά των γονιών μου, κοιτάζοντας το μέλλον μαθαίνοντας όμως από το παρελθόν». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο Mr Zara επεκτείνεται και στην «πράσινη» ενέργεια

Zara: Αρχίζει να χρεώνει τις χάρτινες σακούλες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News